Dubrovački dnevnik objavio je u subotu vizuelni materijal na kojem se vidi kako u moru pliva morski pas. Zalutao je kod plaže Copacabane, a građani su izjavili kako je došao blizu obale.

Na Copacabani je i policija pozvala sve da izađu iz mora.

Nedavno je kod Sumartina kod Brača također osvanuo video kojeg su kupači snimili jer im se činilo da u moru vide morskog psa. 

U Jadranskom moru živi oko 30 vrsta morskih pasa, a posljednji napad na kupača u Hrvatskoj bio je prije 12 godina. Slovenski ronilac tvrdio je da ga je tada napala velika bijela psina.

A jedini poznati napad ajkule na čovjeka u crnogorskom podmorju, koji se tragično završio, desio se 13.07.1955. godine. Trojica studenata, veslajući, zastali su kod velike ravne stijene na Mogrenu, da se okupaju.

U vodu je prvi uskočio 21-godišnji student elektrotehnike iz Čačka, Stevan Stevica Tomašević, i ubrzo nakon toga bio napadnut. Napad je bio smrtonosan već u prvom naletu jer je od strahovitog ugriza morske nemani mladić bio gotovo prepolovljen.

VELIKA BIJELA AJKULA. Prema tvrdnjama lokalnih ribara, Tomaševića je napala velika bijela ajkula koja je navodno bila dugačka čak 6,5 metara. Prema sjećanjima starijih Budvana, doplivala je u crnogorsko podmorje za jednim američkim brodom, piše Mondo.

POSTOJI LEGENDA po kojoj je mladić skočio sa stijene direktno u čeljusti nemani koja ga je nakon toga progutala.