Nakon šokantne ispovijesti Elvedine Kozlić, majke Amara iz Nemile kod Zenice, za kojeg se pretpostavlja da je nestao u noći sa 04. na 05.02. ove godine, Kantonalno tužilaštvo u Travniku namjerava poduzeti aktivnosti s ciljem provjere svih detalja koje je majka iznijela.

- Vezano za navode majke nestalog A.K. u tekstu koji je objavljen u Dnevnom avazu, Tužilaštvo će poduzeti odgovarajuće radnje u cilju provjere tih navoda - izjavila je za spomenuti list Ernesa Beganović, stručna saradnica Tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Podsjetimo, majka nestalog Amara u razgovoru za taj list iznijela je tvrdnje da je njen sin živ, otet ili ima amneziju.

POVEZANO
Amar Kozlić majka nesrećaMAJKA AMARA KOZLIĆA, NESTALOG MLADIĆA IZ "AUDIJA SMRTI": Vjerujem da je živ, jer...

Do nje su, navodno, dolazile različite informacije, pa čak i da joj se sin nalazi u Belgiji. Primali su i šokantne poruke da im je sin živ i da ga ne traže jer ga nikada neće pronaći.

S druge strane, u javnosti su se, također, pojavile brojne špekulacije. Jedni smatraju da je živ, dok drugi, pak, pričaju da ga porodica krije.

VOZILO U RIJECI. Podsjećamo, tragedija se dogodila u dane vikenda, u noći sa 04. na 05. februar ove godine. Trojica mladića su otišla u diskoteku u Vitezu, gdje su proveli večer, a oko ponoći su krenuli kući, gdje nisu stigli.

Roditelji su prijavili nestanak sinova policiji. Potraga je odmah počela, a dan kasnije Audi, koji je vozio Amar i koji je u vlasništvu njegovog oca, uočen je u rijeci. U vozilu su pronađena tijela njegovih drugova, a Amara nije bilo.

ISTRAGA. Iz Tužilaštva Srednjobosanskog kantona, koje provodi istragu u vezi s ovim slučajem, tvrde da je u dosadašnjoj fazi utvrđivanja okolnosti nesreće nesporno utvrđeno da je vozilo sišlo s kolovoza te prednjim dijelom upalo u korito rijeke Lašve i prevrnulo se na krov.

- Nije utvrđeno postojanje okolnosti koje bi ukazivale na podatak je li neko drugo vozilo, odnosno neki drugi učesnik u saobraćaju, uzrokovalo slijetanje vozila s kolovoza. Do sada još nije pronađeno tijelo A.K. iako sve okolnosti ukazuju na to da je bio u vozilu - dodaju iz Tužilaštva.

POVEZANO
Amar Kozlić nesreća LašvaNAKON ŠOKANTNE ISPOVIJESTI MAJKE AMARA KOZLIĆA IZ "AUDIJA SMRTI" Evo kakvi su komentari