Ko će i gdje sahraniti višestrukog ubicu Edina Gačića još nije poznato. Kako je potvrdila Azra Bavčić, predstavnik za javnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, obdukcija tijela još nije završena.

-  Nismo dobili nikakav zahtjev da bismo mogli dati nalog za ukop. Obdukcija još nije završena – kratko je izjavila Bavčić, kako je citira Dnevni avaz.

Inače, očekuje se da bi rezultati obdukcije trebali biti poznati u utorak. Obdukciju obavlja dr. Hamza Žujo, sudski vještak iz oblasti medicine.

Inače, nakon što obdukcija tijela, koje se nalazi na prosekturi groblja Bare bude završena, procedura je da tijelo preuzme pokopno preduzeće mjesta prebivališta mrtvaca. U ovom slučaju, to je Pokopno preduzeće "Standard" iz Konjica.

Oni ga trebaju ukopati po nalogu Centra za socijalni rad u Konjicu i Općine Konjic.

Procedura je takva da bi tijelo trebalo preuzeti pokopno preduzeće mjesta prebivališta mrtvaca. Običaj je, naime, da kada se sahranjuje osoba bez ijednog srodnika i kada nema ko da plati troškove, nadležno pokopno društvo šalje dopis resornom Ministarstvu rada i socijalne politike, koje iz svojih sredstava finansira cjelokupni iznos troškova ukopa.

POVEZANO
Gačić snijegŠOK! NIKO NE ŽELI MRTVO GAČIĆEVO TIJELO: Sestra ga ne želi preuzeti , rodbina ga se odrekla!