Policajci u Jagodini (Srbija) slobode su lišili Z.P. (37). Video klip na kome ova žena šamara dječaka naširoko se dijelio na društvenim mrežama, a negativni komentari su preplavili Internet.

Vidljivo je da je ova mama, zajedno sa suprugom M.P. (43), inače nastavnikom u Osnovnoj školi "Goran Ostojić" u Jagodini, u ponedjeljak 17. juna ove godine, ispred jedne stambene zgrade u spomenutog gradu, fizički nasrnula na petnaestogodišnjaka.

Kako se zvanično navodi, Z.P. je određena mjera zadržavanja do 48 časova, nakon čega treba, uz krivičnu prijavu, biti privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Jagodini.

Međutim, polako se slažu kockice cijelog slučaja, i napadnuti tinejdžer je, prema nekim tvrdnjama lokalni nasilnik koji maltretira svoje vršnjake i drugu djecu. Dakle, drugim riječima, ovaj napad nije došao bez ikakvog povoda...

Konkretnije, na internetu su se javili neki roditelji dece koja su imala problem sa dečakom sa snimka.

"Ogorčen sam i kao roditelj i kao čovek, jer je velika nepravda učinjena nastavniku. Odlično poznajem i dete koje je udareno i porodicu iz koje potiče. Dečak je veoma agresivan, naša ćerka je išla u odeljenje sa njim. Polomio joj je ruku, boo je šestarom, maltretirao do besvesti, ne samo nju već svu decu bez obzira na godine. Škola je odlično bila upoznata sa nasiljem koje ovo dete svakodnevno sprovodilo nad ostalom decom. Tada smo dobili savet da dete prijavimo ali ja to nisam učinio jer mi je bilo žao dečaka, mislio sam da je potrebno pružiti mu šansu. Znali smo da dolazi iz problematične porodice. Na kraju smo supruga i ja ćerku prebacili u drugo odeljenje kako bi maltretiranje prestalo. Ali dečak je iz škole kasnije izbačen. Dete će biti veoma problematično, već sada je ali sa 25 godina svi oni koji su u njegovom okruženju imaće ogroman problem", navodi otac djevojčice koja je upravo završila osmi razred.

Njegova supruga dodaje da nastavnik i njegova žena koja se nalazi u pritvoru, sigurno nisu više imali rješenje:

"Njihovo dete koje ima 7 ili 8 godina bilo je izloženo torturi petnaestogodišnjeg dečaka. Taj mali puši, pije, duva travu, maltretira sve oko sebe, i veliko je pitanje šta bi svako od nas kao roditelj učinio da mu neko maltretira dete? Mi smo, kada je naša ćerka imala problem sa njim, pokušali da porazgovaramo sa majkom koja nas je molila da slučaj ne prijavljujemo policiji. Ima mnogo roditelja koji su imali slična iskustva, a mi smo spremni da svedočimo na sudu. Majka kaže da joj dete ima srčanu manu, a ne zna da joj dete puši, pije i duva travu? Taj dečak danima nije kod kuće i mislim da njegovim ponašanjem treba da se pozabave ustanove kojima je to posao. Dete je delikvent i veoma je agresivan i to je činjenica", zaključuje ona.