Treći dan traje potraga nakon što je u Sarajevu nestala djevojčica sa fotografije po imenu Enisa (12). Udaljila se u nepoznatom pravcu iz Logavine ulice...

U pitanju je maloljetna kćerka gospođe Emire Bašić. Navodno je zadnji put prekjučer viđena u Kaknju, gdje su ona i muškarac koji ju je navodno odveo pokušali naći prenoćište. Policija zasad samo navodi da radi na slučaju.

Kako nezvanično doznaje agencija Patria policija provjerava da li je u cijeli slučaj umiješan i Kenan Kršo (41), kojeg je tokom 2016. godine lišila slobode Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) zbog dovođenja u vezu s terorističkim aktivnostima. Privođen je i 2015. godine kada je napravio incident u jednoj sarajevskoj džamiji. Tada je kod njega pronađeno oružje za koje nije imao dozvolu.

- Ako neko zna nešto o ovome ili je vidio djevojčicu neka javi najbližoj policijskoj stanici. Hvala unaprijed svima - navodi se u apelu koji je jučer podijeljen na Internetu.

Po nekim informacijama, djevojčica je navodno prisiljena na udaju?!

Kenan Kršo

Navodno ju je oteo muškarac koji je, prema majčinim tvrdnjama, već od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

- Njegova supruga mi je slala poruke kako on hoće oženiti moju Enisu. Išla sam im s policijom na vrata, ali nikog nema i ne znam gdje su. Ja ću u potragu uključiti Interpol i FUP jer sarajevska policija ne može djelovati izvan kantona. Neka mi vrate moje dijete, ona ima samo 12 godina, naglasila je majka Emira.

Enisina majka Emira prijavila je nestanak kćerke sarajevskoj policiji 17.11. oko 22 sata. Enisa je prije izlaska iz kuće na sebi imala suknju, hidžab i patike. Njih dvije su se, navodi majka, sutra trebale vratiti u Njemačku gdje žive proteklih nekoliko godina.

POVEZANO
Enisa Bašić 1HITAN APEL SE ŠIRI: U Sarajevu nestala 12-godišnja djevojčica Enisa, prisilili je na udaju?! (FOTO)