Ukrajinska umjetnica Snežana Soosh vjeruje da odnos između kćerke i oca može biti zaista čaroban. To je inspiracija koja stoji iza serije ilustracija koje opisuju povezanost između oca i njegove male djevojčice.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Od igranja društvenih igara i pozorišta lutaka, do tjeranja čudovišta od kreveta pred spavanje, svaka od ovih ilustrovanih scena je nevjerovatno slatka.

- Uvijek sam željela da imam nježan i odnos pun ljubavi sa svojim ocem, ali on nije znao kako da pokaže svoju ljubav, tako da je većinom bio distanciran i hladan, izjavila je Soosh, kako je citira The Huffington Post.

- Gledala sam druge očeve i njihove kćerke i toliko mnogo nježnih trenutaka punih ljubavi koje su imali skupa. Mislim da sam nacrtala ono što mi je nedostajalo i što sam toliko, toliko željela - da se osjetim voljenom i zaštićenom od mog velikog tate - objasnila je.

Umjetnica danas pokušava ostvariti takav odnos sa svojim 9-godišnjim sinom Frolom, s kojim radi mnoge od aktivnosti koje su prikazane na ilustracijama.

- Frol je meni sve. On je bio prvi koji je vidio ilustracije i dao mi svoje mišljenje o njima - priznala je.

Također je dodala kako bi željela da ove ilustracije pomognu njenom sinu da "izraste u dobrog čovjeka" i "razumije šta znači biti dobar čovjek".

Soosh se nada i da će njene ilustracije doprijeti do drugih roditelja, posebno očeva. "Nadam se da će očevi vidjeti koliko su važni u očima svoje djece", izjavila je HuffPostu. "Želim također poručiti da mislim kako se prava snaga pokazuje kroz ljubav i nježnost".

Dole pogledajte ilustracije i posjetite Instagram umjetnice.

1. TJERANJE ČUDOVIŠTA PRED SPAVANJE

Snezana Soosh 11

2. OSTANI UZ MENE

Snezana Soosh 11

3. IZNAD ZEMLJE

Snezana Soosh 11

4. POZORIŠTE LUTAKA

Snezana Soosh 11

5. HULA-HOP

Snezana Soosh 11

6. NE IDI...

Snezana Soosh 11

7. MALA BALETANKA

Snezana Soosh 11

8. TAKO VELIKI KREVET

Snezana Soosh 11

9. ŠAH

Snezana Soosh 11

10. ČAJ ZA OCA

Snezana Soosh 11

11. OTAC, ALI I NAJBOLJI PRIJATELJ

Snezana Soosh 11

12. S KOJIM MOŽEŠ RADITI SVE KAO DA SI ODRASLA...

Snezana Soosh 11

13. UVIJEK SMO KREATIVNI

Snezana Soosh 11

14. UDOBNIJE OD BILO KOJEG JASTUKA

Snezana Soosh 11