Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) i ministar Dragan Bogdanić najoštrije su demantovali informacije BN TV da je njegov sin službenim vozilom Vlade RS izazvao saobraćajnu nezgodu sinoć u Tesliću.

Iz Ministarstva je navedeno da su se sva službena vozila ovog ministarstva sinoć nalazila u garaži Administrativnog centra Vlade i da nijedno nije učestvovalo u bilo kakvoj saobraćajnoj nezgodi.

- U tekstu su iznesene notorne laži i konstrukcije. Nikola Bogdanić, sin ministra Bogdanića, nakon što mu je vozač u drugom automobilu oduzeo pravo prvenstva, a što je dokumentovano u policijskom zapisniku, doživio je saobraćajnu nesreću sinoć u Tesliću, vozeći automobil marke Tuareg, 2006. godište, u vlasništvu svoje majke, Bogdanićeve supruge, navedeno je.

NEVJEROVATNA KOINCIDENCIJA? Iz Ministarstva napominju da je njihov službeni automobil iste marke – Tuareg, registarskih oznaka "A75M275", 2011. godište, u to vrijeme bio parkiran u garaži Administrativnog centra Vlade.

Iz policijskih izvora BN TV je sinoć dobila informaciju da se u Tesiću kod benzinske pumpe "Nestro" dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice povrijeđeno i prebačeno u dobojsku bolnicu.

Takođe, im je rečeno da je u toku policijski uviđaj i da je vozilo marke Tuareg koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi u vlasništvu Vlade RS, odnosno ministarstva zdravlja, a kojim je, prema tim tvrdnjama, upravljao sin ministra zdravlja Nikola Bogdanić.

Podsjetimo, sinoć se u Tesliću (BiH) kod benzinske pumpe "Nestro", dogodila saobraćajna nesreća, a saobraćaj na dionici je bio u potpunosti obustavljen.

Pretpostavlja se da je uzrok neprilagođena brzina. Pripadnici PS Teslić su bili prvi na lokaciji i vršii uviđaj.

Primjetno je da automobil oborio saobraćajni znak uz cestu i u nesreći nije učestvovalo više vozila.

Izvor: BHDijaspora.net