Pripadnici Odjeljenja za krvne i se*sualne delikte Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) u nedjelju su u 12.40 sati uhapsili Adnana Maglića iz Sarajeva, koji je odranije poznat policiji, piše "Dnevni avaz", koji dodaje da se 33-godišnjak sumnjiči se da je dan ranije oko 20.40 sati u ulici Dejzina Bikića u sarajevskom naselju Šip iz pištolja ranio Kenana Krasnića (36).

Nakon saslušanja osumnjičeni je predan u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, potvrdila je za spomenuti list Azra Bavčić, predstavnik za javnost ove pravosudne institucije.

"A.M., koji se sumnjiči za krivično djelo pokušaj ubistva, zadržan je 24 sata. Nakon što ga u zakonskom roku ispita postupajući tužilac, odlučit će se o daljnjim mjerama", dodala je Bavčić.

SVAĐA I TUČNJAVA. Pucnjavi su prethodile svađa i tučnjava, a kao motiv se spominju neraščišćeni poslovi s drogom, a i navodna veza Krasnića sa Eminom Arnautović Minkom, bivšom suprugom Admira Arnautovića Šmrka.

POVEZANO
Emina Arnautović pucnjava Hrasno 10/03/2017OVO JE FATALNA EMINA koja je danas upucala supruga usred sarajevskog naselja Hrasno (FOTO)

Maglić, koji je u dobrim odnosima sa Šmrkom, sačekao je Krasnića ispred zgrade u kojoj živi te je ispalio najmanje dva hica. Iako ranjen, Krasnić je uspio pozvati prijatelja koji ga je prevezao u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je utvrđeno da ima lakše povrede.

Medicinsko osoblje je alarmiralo sarajevsku policiju, koja je izašla na teren i blokirala šire područje, ali napadaču nije bilo ni traga. Istovremeno je jedna ekipa upućena i u KCUS, gdje su obavili razgovor s Krasnićem. On je potvrdio da je ranjen iz vatrenog oružja, ali je tvrdio da mu je napadač nepoznat.

Istražitelji su, zahvaljujući operativnim informacijama, uspjeli identificirati te uhapsiti napadača.

POVEZANO
Emina Arnautović privođenjeNOVI DETALJI O SUPRUZI EMINI KOJA JE U PETAK UPUCALA MUŽA: Kod nje nađen 1 kg heroina!?

POLICIJSKI DOSSIER. Maglić je ranije punio stupce crne hronike. Hapšen je s Admirom Arnautovićem, Jasminom Hatićem zvanim Gigo (25) te Sandrom Melićem (29), svi iz Sarajeva. Oni su prije četiri godine sporazumno priznali krivicu za međunarodni šverc heroina i kokaina. Sud BiH tada je Maglića osudio na godinu zatvora.

I Krasnić ima policijski dossier te je 2007. godine dovođen u vezu s krađama vozila u Sarajevu.

TREĆI INCIDENT. U kratkom periodu ovo je već treća pucnjava u Sarajevu. U ulici Avde Smajlovića u naselju Vraca 14. oktobra lakše je ranjena Emina Arnautović Minka.

Mjesec poslije u naselju Stup izrešetan je Amel Kurtić (28). On je odbio saradnju s policijom i nije želio otkriti ko je na njega pucao.

POVEZANO
Andjela VešticaANĐELA PROGOVORILA NAKON INCIDENTA U KOJEM JE od vlastite supruge ranjen njen momak

POVEZANO
Andjela MitkovskiOVO JE DJEVOJKA ZBOG KOJE JE MINKA PUCALA U SUPRUGA: Bivša učesnica "Farme"

(Doznajemo.com/Avaz.ba)