Premijer Kantona Sarajevo (KS) Elmedin Dino Konaković, koji je sinoć zbog zdravstvenih problema primljen na Kliniku za kardiologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (UKCS), otpušten je iz bolnice.

Ovu informaciju objavila je na svom Facebook profilu njegova supruga Dalija Hasanbegović Konaković.

- Hvala vam svima puno na brizi, pozivima i porukama. Dino je opet kući sa svojim djevojkama. 28. decembar i dalje je naš porodični praznik, rođendan Kiane Aje. Strah, strepnju i stres od sinoć želimo što prije zaboraviti. Lekcija ostaje, zdravlje i porodica su najbitniji i u skladu s tim imamo i nove prioritete. Za početak, poslije radnog vremena gospođa Konaković konfiskuje mužev telefon - napisala je njegova supruga.

Podsjetimo, premijer Kantona Sarajevo (KS) Elmedin Dino Konaković hitno je ranije hospitaliziran na Klinici za kardiologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (UKCS), nakon što mu je pozlilo na radnom mjestu.

Prema informacijama iz bolničkih krugova, nakon prijema je bio zadržan na tzv. medicinskom posmatranju zbog potrebnih pretraga.

Inače, premijer Konaković je sa suprugom Dalijom Hasanbegović-Konaković sinoć na privatnoj zabavi proslavio prvi rođendan kćerke Kiane Aje.

43-godišnji Konaković je dosad bio tri puta oženjen: s manekenkom Aidom Osmanović i s Martinom Sairom Keškić, koja je također manekenka. Sada je u trećem braku, sa TV-voditeljicom Dalijom Hasanbegović.

Ranije se aktivno bavio sportom, košarkom, te bio kapiten KK Bosna i nastupao i za klubove iz drugih zemalja.

POVEZANO
Dino Dalija kćerkaSretna porodica: DALIJA I DINO OBJAVILI prvu fotografiju sa kćerkicom Kianom (FOTO)