Novi koronavirus nastavlja odnositi živote naših sugrađana, sve više mladih gubi bitku s opakom zarazom, od  građana se očekuje strpljenje, dok je svaki dan bez vakcine opasan za mnoge živote. Od posljedica zaraze preminuo je 48-godišnji otac dvoje maloljetne djece, Damir Perendija.

Perendija je bio uposlenik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, radio je u fakultetskoj fotokopirnici, a bio je omiljen među studentima i kolegama. Nakon izgubljene sedmodnevne borbe s opakom zarazom virusom, poznanici, kolege i prijatelji u nevjerici se opraštaju od Damira, javlja Oslobođenje.

Damir Perendija 1

- Otišao je još jedan dragi insan. Čudio sam se strpljivosti, predanosti i samozatajnom osmijehu našega Damira. "Sad će to, profesore..." Koliko god da nas je bilo i koliko god da smo žurili, odlazili smo zadovoljni iz naše fotokopirnice na Filozofskom. Tuga pregolema. Naš Damir nije dočekao vakcinu, i samo Svevišnji zna ko je još neće dočekati. Neljudi upravljaju svijetom. Koliko još dugo - stoji u jednoj objavi na Facebooku.

Damir Perendija treba biti sahranjen danas u 11:30 na gradskom groblju Vlakovo, iza njega je ostala supruga, te dvoje djece u dobi od 17 i 11 godina.