Stabilno je juče bilo zdravstveno stanje četvorogodišnje A.K. i njene majke Milice Kape (24), koje su povrijeđene u stravičnom udesu u Goričanima (Crna Gora) koji se prekjuče desio, kada je u sudaru dva automobila na zaobilaznici na putu prema Baru, stradalo pet osoba. 

“Obje pacijentkinje su stabilne i svjesne. Trudnica je zadobila prelom dva rebra i  nagnječenje (contusia) pluća, a djevojčica nagnječenje pluća. Nalaze se na liječenju u Odjeljenju centralne intenzivne terapije”, odgovorila je podgoričkim “Vijestima” portparolka Kliničkog centra Gorica Soković.

Dvadesetčetvorogodišnjakinja je u saobraćajnoj nesreći izgubila osam godina mlađu sestru I.K. i vjerenika Dejana Markovića (26). 

U istom udesu poginuli su sedmogodišnja D.M. i njeni roditelji Ivana (34) i Vuk Medigović (33).

Zbog tragične smrti troje Medigovića, predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović proglasio je subotu Danom žalosti.

Patolog prof. dr Dragana Čukić juče ujutro je završila obdukciju tijela petoro stradalih.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u četvrtak oko 15.30 časova u Goričanima.

Medigovići su  se “fordom” kretali iz pravca Petrovca ka Podgorici, kada je na zaobilaznici u njihov  automobil direktno udario “peugeot” za čijim upravljačem je bio Marković.

Istraga treba da utvrdi kako je Marković, krećući se “peugeotom” iz pravca Podgorice, prešao preko “ostrva”,  ušao u  suprotnu kolovoznu traku i zabio se u vozilo Medigovića.

Od siline udara, troje Medigovića na mjestu je ostalo mrtvo.

U drugom automomobilu na mjestu je stradao Marković, a njegove saputnice transportovane su u Urgentni blok.

Šesnaestogodišnjakinja je preminula na putu do bolnice, a ljekari su uspjeli da spasu život četvorogodišnjakinji i trudnici.

Vuk, Ivana i njihova sedmogodišnja kćerka danas trebaju biti sahranjeni u Podgorici.

Budva nesreća 08/06/2017a