Poznata voditeljica Merima Šemić prije nekoliko dana na društvenim mrežama je objavila zaručnički prsten, a prošle je sedmice organizovala djevojačku večer. Ona je pozvala svoje kolegice i prijateljice na zabavu u jednom od sarajevskih restorana, a danas se dogodilo i vjenčanje...

Kako doznajemo ona se udala za svog dugogodišnjeg dečka Adija.

Njena novinarska priča počela je kada je imala 19 godina, angažmanom na Hayat TV, u zabavnom programu.

Nakon iskustva u jutarnjem, dječijem, zabavnom i večernjem programu prelazi u informativnu redakciju. Iskustvo je stekla u redakciji "Vijesti u 7", sarađujući s velikim imenima bh. novinarstva poput Midhete Kurspahić, Kostadina Jovanovića, Adnana Rondića te Kenana Ćerimagića.

Radeći u okviru te redakacije stekla je iskustvo reporterke, voditeljice te mlađe urednice vijesti. Nakon šest godina rada u kolektivu Hayat TV, došlo je vrijeme za promjene, pa se priključuje kolektivu N1 televizije gdje obavlja funkciju producentice i prezenterke vijesti.

Rođena je u Sarajevu, 1987. godine. Neostvarena želja joj je likovna akademija, ali ni ova profesija nije daleko od njenog temperamenta. Voli svoj posao jer je velika odgovornost prenijeti informaciju tačno i pouzdano i znati da vas pri tom slušaju mnogi ljudi.

Merima Šemić svadba 1

(Doznajemo.com/Hayat)