Život srpskog pjevača Darka Lazića (27), koji je teško stradao u saobraćajnoj nesreći i dalje je ugrožen, saglasni su ljekari.

Bez obzira na to što iz minuta u minut prate njegovo stanje i dobija neophodnu terapiju.

Pulmolog dr. Tatjana Radosavljević navodi da bi njegov oporavak mogao biti dug, jer pluća i rebra ne mogu da se imobilišu već moraju spontano da zacokele:

- Povreda grudnog koša u slučaju politrauma je ozbiljno, životno ugrožavajuće stanje. Pluća su kontuzovana i postoji višestruki prelom rebara, pa to ometa disanje. Takođe, krv i tečnosti se zadržavaju u plućnoj maramici, što izaziva gušenje. Oporavak može da bude bez značajnijih posledica, ali može da dođe do formiranja ožiljnog tkiva koje ometa disanje - smatra ona.

Na pitanje da li bi Lazić mogao da ostane bez povrijeđenog plućnog krila, ova sagovornica tvrdi da to sad nije lijek izbora, već da bi to moglo da se dogodi tek nakon potpunog oporavka, ukoliko bude imao problema sa spontanim disanjem.

- Lekari sada jedino mogu da mu daju lekove i redovno mu snimaju pluća i čekaju da ona sama od sebe zacele, zaključila je dr. Radosavljević.

Kako se nezvanično doznaje u KBC "Zemun", Lazić nije ni na jednom programu za operaciju, odnosno trebao bi biti podvrgnut hirurškom zahvatu samo ako bude vitalno ugrožen.