Doktori UKC u Banjaluci bore se za oporavak 19-godišnje Milice Atlagić, maturantkinje gimnazije iz Dervente, koja je nedavno pala sa balkona svog stana na petom spratu u Njegoševoj ulici 52 u ovom gradu. Do pada je došlo u trenutku kada je djevojka imala namjeru da mahanjem sa terase isprati svog mladića, takođe maturanta, koji ju je te večeri dopratio do stana.

Djevojka je, sa povredama kičme i nogu, preživjela direktan pad sa 20-tak metara visine na beton ispred zgrade.

Roditelji devojke, Radmila i Milanko Atlagić, suznih očiju se prisjećaju da je Željko Đekić (19), maturant srednje informatičke škole, Milicu, s kojom je u vezi godinu i po, dopratio da samih vrata njihovog stana na petom spratu. Kao i obično, Milica je izašla na terasu da ga još jednom pozdravi. Tom prilikom, ona se najvjerovatnije okliznula na terasi mokroj od kiše i pala s gotovo 20 metara visine.

- U jednom momentu, čuli smo vrisak. Predosjećajući neku nevolju, izašli smo na terasu. Noge su nam se odsjekle, pogotovo kada smo čuli zapomaganje i vidjeli panično okupljanje ljudi ispred naše zgrade - navode za "Novosti" Radmila i Milanko, s kojima je u to vrijeme u stanu bila i mlađa kćerka Marija.

Željko Trivić, jedan od prvih komšija Atlagića, iz svog stana prvo je čuo udarac koji ga je podsjetio na udar automobila u metalna vrata garaže.

- Potom je, za koji sekund, odjeknuo vrisak - izjavio je za spomenuti list Trivić.

PRELOM KIČME. Prema izjavi načelnika Klinike za ortopediju i traumatologiju dr. Nikole Bojića pacijentkinja M.A. (1998) primljena je s prelomom kičme u dva nivoa sa paraplegijom i prelomom obje potkoljenice. Pacijentkinja je hirurški zbrinuta. Njeno zdravstveno stanje je stabilno i očekuje se nastavak liječenja u vidu fizikalne terapije u drugoj zdravstvenoj ustanovi.

Među prvima je u pomoć Milici pritekao upravo njen dečko Željko, koji je u međuvremenu izašao iz zgrade. Naši sagovornici ističu da je u panici do konfuzije došlo kada su pojedini prolaznici intervenisali uz povike "pusti djevojku, zovite policiju", misleći da je riječ o incidentu u kojem "momak maltretira curu".

- Srećom, uz pomoć Željka i ostalih komšija i prolaznika, uspjeli smo da pomognemo Milici, koja je bila u polusvjesnom stanju. Ubrzo je pristigla kola Hitne pomoći, koja su je prevezla u dobojsku bolnicu, a potom u UKC Banjaluka - prisjetio se otac Milanko.

APEL ZA POMOĆ. Niko iz porodice Atlagić nema stalni posao. Majka Radmila je odnedavno ostala bez posla u firmi u kojoj je pravila peciva. Otac Milanko je poznat kao izuzetno vrijedan radnik, koji koristi svaku priliku da djeci i porodici obezbjedi pristojan život. Svi koji su u mogućnosti da pomognu mogu da to učine uplatom na žiro račun: Nova banka AD 55500881252498/28. Za Atlagić (Milana) Milanko. Tim povodom mogu mu se javiti i na Milankov telefon 065/871299.