Aldin Džaltur (38) iz sarajevskog naselja Hrasnica trenutno je na kriminalističkoj obradi u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), nakon pravog haosa koji je izazvao jutros na Ilidži.

Džaltur je lišen slobode danas u Hrasnici nakon dramatične potjere koja je uslijedila nakon što je pucao iz pištolja na parkingu ilidžanske Termalne rivijere.

Sve je započelo jutos oko 9.45 sati, kada je on, kako nezvanično doznajemo, pucao u pravcu automobila muškarca, za kojeg je navodno sumnjao da ga supruga s njim vara. Ispostavilo se, međutim, da to nije bila ta osoba na koju je ciljao.

Odmah nakon toga, Džaltur se dao u bijeg prema naselju Otes. Došavši u blizinu podvožnjaka u Barskoj ulici, ispred sebe je na cesti udario u automobil BMW. Potom je izašao iz vozila i sukobio se s vozačem BMW-a, želeći mu oteti auto. Vozača je udario šakom, razbivši mu arkadu. U tom trenutku, sasvim slučajno, cestom su naišli pripadnici sarajevske krim-policije, koji su bili na putu ka poslu.

Vidjevši dva vozila i krvavog vozača BMW-a kako leži, istražitelji su su zaustavili auto i istrčali da pomognu, misleći da se radi o saobraćajnoj nesreći.

Džaltur je tad iskočio iza vozila i uperio pištolj krim-inspektoru u glavu. Držeći ga tako na nišanu, uskočio je u svoje vozilo, kojim je potom udario u policijsko vozilo, a zatim nastavio dalje bježati. Ne želeći dovoditi u opasnost živote građana u naseljenom mjestu, policajci su ga pustili da pobjegne, obavijestivši o tome patrole na terenu.

Džaltura je policija konačno sustigla u blizini zgrade u kojoj stanuje, u ulici Igmanskog bataljona u Hrasnici, gdje su ga izvukli iz vozila i uz upotrebu sile, uhapsili.

On je predan u prostorije Osjeka za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS, a nakon kriminalističke obrade će, najvjerovatnije biti predat u nadležnost tužioca sarajevskog Kantonalnog tužilaštva uz izvještaj o počinjenih više krivičnih djela među kojima su izazivanje opće opasnosti, napad na službenu osobu, pokušaj razbojništva...

Vozač BMW-a je, kako doznajemo, nakon ukazane medicinske pomoći, pušten na kućno liječenje i nije zadobio teže povrede.

>>>>> ISTRAGA POTVRDILA SVE: Tanja je smrtno stradala tokom sek*ualnog odnosa sa svojim dečkom!

Aldin Džaltur pucnjava Termalna