Inspektori koji su vršili uviđaj jezive smrti Jovice Barbulovića (53) iz sela Osnić kod Boljevca, koji je poginuo kada je upao u veliki mlin za žito, šokirali su se kad su izašli na mjesto nesreće, doznaje Kurir.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u srijedu oko 15 časova, kada je Barbulović upao u otvor ogromnog mlina, koji ga je samljeo u paramparčad.

- Bukvalno smo se skamenili kad smo se popeli na drugi sprat mlinare! Po podu i zidovima bili su razbacani dijelovi mesa, kostiju, komadi krvave odjeće. Kao da je čovjek upao u ogromni blender bez poklopca! Nikad u životu, čak ni na filmu, tako nešto nismo vidjeli – bili su šokirani inspektori.

Kako se doznaje, istraga je brzo pokazala da se radi o takozvanoj zadesnoj smrti i da je Jovica bio sam u mlinu u vrijeme tragedije. Pretpostavlja se da mu je mašina povukla donji dio košulje, i to mu je bio kraj. Čitavo selo juče je govorilo o stravičnoj tragediji.

- Mlin se nalazi u selu na glavnom putu, u tom dvorištu živi jedna baka, a njihova kuća je oko četiri kilometara dalje - objašnjava jedna mještanka.

Kako nastavlja, baka je čula kako mlin radi, a onda odjednom čudne i jezive zvuke, «kao da se nešto zaglavilo i udara u mrvilicu».

- Stara je, nije mogla da se popne, pa je pozvala petnaestogodišnjeg Jovičinog unuka da dođe i provjeri šta je sa mlinom. Dječak se popeo, ugasio mlin i pronašao raskomadanog dedu. Ko zna kako mu je bilo kad je vidio taj prizor – izjavio je mještanin Osnića.

U razgovor se uključuje mlađi čovjek i dodaje:

- Ništa od njega nije ostalo. Mašina ga je samljela i razbacala po podu i zidovima. Morali su da donesu džak i da sakupljaju njegove komade po cijelom spratu! Bilo je jezivo.

OSTALA SAMO KAPA. Porodična kuća Barbulovića juče je bila puna mještana koji su, uz plač i kuknjavu, došli da izjave saučešće. Ucviljena supruga ih je dočekivala, a suze su same jurile niz obraze.

- Strašno, strašno - samo je šaptala shrvana žena.

Ni ona ni kćerka jedinica nisu željele da govore o tragediji, osim što su potvrdile da je u pitanju nesreća i da ne sumnjaju da ga je neko ubio. Ekipa Kurira juče je ispred mlina zatekla kapu koju je Barbulović najvjerovatnije skinuo pije ulaska u mlinaru. To je jedino od njega ostalo.

Sahrana je danas na seoskom groblju.

Nesreća mlin 11/17a

NAJIMUĆNIJA PORODICA U SELU. Svi u Osniću ističu da je Jovica bio odličan domaćin i vrijedan čovjek. U prošlom mandatu bio je odbornik boljevačke skupštine.

- Oni su najimućnija porodica u selu i svi su vrijedni, dobri, pošteni - tvrde mještani.

Jovica je za sobom ostavio suprugu, kćerku i zeta, unuka i unuku.