U naselju Šumatac kod Velike Kladuše (BiH) u porodičnoj kući jutros su pronađene dvije mrtve osobe, a riječ je o starijem bračnom paru.

Supružnike Đogić, Salku i njegovu suprugu, koji su bili penzioneri, tupim predmetima, po svemu sudeći, u toku noći su ubila dva maloljetnika. Obojica su uhapšena, a pretpostavlja se da postoji i treći saučesnik koji je u bijegu.

Jedan od tinejdžera je, navodno u proteklom periodu protjeran iz SAD.

Na mjestu zločina vidljivi su tragovi borbe, jer su se ubijeni pokušavali odbraniti. Kao motiv spominje se koristoljublje, jer su iz kuće odneseni novac i ostale dragocjenosti...

Prema prvim informacijama, jedan ima 15 i po godina, dok je drugi počinilac star 16 godina. Mlađi je prvi lišen slobode i onda je otkrio dentitet svog saučesnika.

Policijski istražitelji su odmah po dojavi izašli na uviđaj na lokaciji zločina, a nad navedenim osobama je započela i kriminalistička obrada.

Komesar policije USK Mujo Koričić je potvrdio da je policija od jutros na mjestu zločina, te da je o ovom događaju obaviješten dežurni tužilac. Koričić je izjavio da su mještani pronašli tijela ubijenog bračnog para.

Dječaci su nakon pljačke, koja je, po svemu sudeći, bila motiv ubistva, pokušali pobjeći motornim vozilom koje su uzeli iz dvorišta ubijenih staraca, ali su ih presreli policajci koji su na dojavu mještana krenuli prema mjestu gdje se desilo ovo dvostruko ubistvo.

POVEZANO
Ubijeni Salko i Fatima ĐogićOVO SU UBIJENI SALKO I FATIMA: Potresni detalji kako su ih maloljetni dripci ubili!