Na području Ilidže (Sarajevo) jutros je jedna ženska osoba nanijela sama sebi povrede iz vatrenog oružja. Povrijeđena je nakon ovog incidenta prevezena u Dom zdravlja Ilidža, kako bi joj medicinsko osoblje pružilo pomoć. No, nije se moglo mnogo učiniti.

– Dojavu o ovom slučaju, da je ženska osoba nanijela sebi povrede iz vatrenog oružja, dobili smo u 7.15 sati. Žena je usljed zadobijenih povreda preminula, izjavili su jutros kratko u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Nakon što je jutros u Domu zdravlja Ilidža od povreda nanesenim vatrenim oružjem preminula Nedžada Seferović (42), policija i dalje istražuje sve okolnosti ovog događaja, a uviđaj je obavljen na mjestu događaja u ulici Mratnjevače.

Prema izjavama do kojih smo došli na licu mjesta Seferović je pucala u blizini svoje kuće, a u momentu kada se to desilo, navodno je bilo prisutno i djece. Policija ispituje sve svjedoke i sve okolnosti kako bi se utvrdilo šta je dovelo do ovog tragičnog događaja i da li je Seferović, doista, sama sebe ranila.

Policiju je o slučaju, kako nezvanično saznajemo, obavijestio Nedžadin suprug, koji je nazvao policiju i kazao da je njegova žena pucala iz pištolja. On je ranjenu Nedžadu prevezao i u Dom zdravlja Ilidža gdje je ona jutros u osam sati preminula usljed zadobijenih povreda.

Gospođa Seferović počinila je samoubistvo pucajući u sebe iz vatrenog oružja, a koji je vlasništvo njenog supruga Sabahudina.

Suprug preminule 42- godišnjakinje je u izjavi policiji i novinarima kazao da se njegova supruga, s kojom ima 12-ero djece, ubila zbog ljubomore jer je on imao mlađu švalerku.

Prema njegovim riječima, Nedžada je jutros otišla da donese drva da naloži vatru. No, nakon što je izašla iz kuće nije se vraćala, a onda su se čula pucnjava.

Djeca i Sabahudin su istrčali da vide šta se dogodilo.

Vidjevši suprugu kako leži u krvi, Sabahudin je odmah pozvao policiju i pitao smije li on, bez čekanja Hitne pomoći, prevesti ženu u bolnicu.

Ubacio je teško ranjenu Nedžadu u auto i s djecom se povezao prema Domu zdravlja jer je još davala znakove života.

No, iako su je ljekari pokušali reanimirati, Nedžada je jutros u osam sati preminula u Domu zdravlja Ilidža.

Očekuje se mišljenje vještaka medicinske struke koji treba obaviti vanjski pregled tijela i obdukciju kako bi se utvrdile povrede na tijelu preminule.

(Doznajemo.com/Avaz.ba)