Nakon jutrošnje pucnjave u naselju Alipašino Polje (Sarajevo) kada su automafijaši iz automatske puške pucali na dvojicu policajaca, od kojih je jedan preminuo, a drugi teško ranjen, počeo je uviđaj na licu mjesta.

POVEZANO
Pucnjava na policiju Alipašino 26/10/18cUPRKOS NAPORIMA DOKTORA: Umro i drugi policajac na kojeg su jutros pucali kriminalci na Alipašinom

Kako je za Patriju potvrdila portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) Azra Bavčić uviđajem rukovodi dežurna tužiteljica. Na mjestu zločina označeni su pronađeni tragovi.

Veliki broj policajaca osigurava lice mjesta, a policijske snage su raspoređene na nekoliko lokacija i naoružane su dugim cijevima. Komesar MUP KS Mevludin Halilović izjavio je jutros za Patriju da sve raspoložive policijske ekipe tragaju za počiniocima.

POVEZANO
Adis Šehović - Davor Vujinović policajciKO SU BILI POGINULI POLICAJCI Iza njih ostali djeca, shrvane porodice, majke čije srce razdire bol..

Pucnjava na policiju Alipašino 26/10/18a

Podsjećamo, policijska patrola u kojoj su bila dva policajca tokom redovne kontrole naišla je na automafijaše koji su pokušavali ukrasti jedan automobil. Automafijaši su se na lice mjesta dovezli sa dva automobila, navodno jedan od njih je bio i džip Rexton (kakav koriste i specijalci PU Novi Grad), a nakon što su policajci pokušali spriječiti krađu na njih su otvorili vatru.

PUCNJAVA se desila u C-fazi tog sarajevskog naselja, u blizini tržnog centra Bingo.

Kradljivci su htjeli ukrasti automobil Golf 6 bijele boje, a policajci su na njih naišli tokom redovne kontrole. Nakon što su pucali, počinioci su pobjegli u pravcu OŠ "Meša Selimović" u Sarajevu.

Pucnjava na policiju Alipašino 26/10/18a