Ivica Antunović (45) iz Gornjih Petrovića kod Živinica (BiH) ubio je jučer dvoje svojih komšija Iliju Antunovića (55) i Maru Tadić (72), potvrđeno je u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

On je nakon ubistva bio u bjekstvu i uhapšen je jutros oko 1:30 sati, javlja Faktor.

Ivica Antunović ispred svoje kuće, na lokalnom putu, napao je komšiju Iliju Antunovića i usmrtio ga s više udaraca nožem. On je bio u bjekstvu, a nakon hapšenja, priznao je policajcima da je počinio još jedno ubistvo. Osim što je usmrtio Iliju, Ivica je otišao u kuću komšinice Mare Tadić i nju usmrtio udarcima nožem – navode u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Antunović je ubio svog prvog komšiju i rođaka s majčine strane Iliju Antunovića (55), te komšinicu Maru Tadić (72).

Tijelo ubijene žene policija je pronašla jutros oko pola pet, kada je i započeo uviđaj na mjestu drugog ubistva. Tužilac koji vodi istragu, kako se doznaje, trebao bi narediti obdukciju tijela ubijenih, kao i još neka vještačenja.

Osumnjičeni Ivica Antunović smješten je na Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla, jer je, navodno, popio neke tablete. On je od ranije bio poznat po psihičkim problemima, a navodno je više puta bio hospitaliziran, piše Faktor.

KOMŠIJE u Gornjim Petrovićima su večer i noć proveli u strahu, zaključani u svojim domovima, jer su se plašili da će Ivica nastaviti svoj krvavi pohod.

– Tek kada nam je policija rekla da je uhapšen, izašla sam iz kuće. On je nas terorizirao mjesecima. Pogotovo u večernjim satima, kada je hodao ulicom i bacao kamenice na kuće. Prije mjesec je bio smješten u Kliniku za psihijatrijske bolesti, ali je pušten i nakon toga svako živ ga se klonio – navodi komšinica Ivice Antunovića.

Komšije ne znaju je li Ivica jučer imao porodičnih problema, ali navode da nije bio u dobrim odnosima s ocem. Za Iliju Antunovića navode da je živio sa suprugom i sinom te da nije imao posla.

– Bio je cijeli rat na liniji, a nikada nije imao zaposlenje. Mara je živjela sama...

PRETPOSTAVLJA SE da je Ivica Antunović u ponedjeljak naumio da ubije svakog ko mu se nađe na putu. Prvo je vidio Maru i ubio je na kućnom pragu, a potom i Iliju, kojeg je usmrtio na seoskom putu, piše Avaz.ba.

– Sva sreća pa nije imao vatreno naoružanje. Ubio bi pola sela – tvrde ogorčeni i uplašeni stanovnici Gornjih Petrovića.