Dvadesetsedmogodišnji Armin Islamović podlegao je sinoć u Kantonalnoj bolnici u Zenici nakon što je nožem uboden u stomak u mjestu Lisovo kod Visokog. Za njegovo ubistvo osumnjičen je njegov punac Fikret Rožajac (45), koji je lišen slobode nedugo nakon zločina.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, policiji su sinoć iz Hitne pomoći prijavili kako je na intervenciju dovezen muškarac sa životno ugrožavajućom ranom u predjelu stomaka.

- Mi smo postupali po prijavi, te oko 20.50 sati uhapsili R.F. Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici Sektora kriminalističke policije, a njime je rukovodio dežurni kantonalni tužilac - naveli su iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama, svemu je prethodila svađa, te je punac u jednom trenutku nožem nasrnuo na zeta i ubo ga u stomak, a navodno je tome kumovao i alkohol.

Mještani danas nisu bili raspoloženi za priču. Kratko su nam potvrdili kako je Fikret "volio popiti", te da je i ranije "imao jedno ubistvo", ali da je tu kaznu odslužio.

- Znam da su bili nezaposleni. Mali je bio blizak sa njim. Povremeno bi našli nekog posla, ali bi Fikret popio sve što zaradi. Šta se u njihovoj kući desilo, ne znam, i sve što bih rekao, bilo bi nagađanje - izjavio nam je njegov poznanik.

Prema informacijama iz Tužilaštva ZDK, osumnjičeni tokom dana treba biti predan u njihovu nadležnost i ispitan.

- Nakon ispitivanja tužilac će se opredijeliti u pogledu upućivanja prijedloga za određivanje pritvora nadležnom sudu. Također, u toku dana bit će naložena obdukcija tijela oštećenog kao i provođenje ostalih istražnih radnji - naveli su iz Tužilaštva.

(Doznajemo.com/Faktor)