Sarajevski istražitelji polako sklapaju kockice zločina koji je jutros otkriven u hotelu "Alem" na Vracama. Završen je uviđaj koji je trajao satima, a ubijena je recepcionerka hotela Dinka Trebici. Nju je ubio američki državljanin porijeklom iz BiH, s kojim je bila u vezi. Zatim je muškarac počinio suicid.

- Povrede od kojih je nastupila smrt nanesene su vatrenim oružjem. Naređena je obdukcija oba tijela - izjavila je predstavnica za javnost Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) Azra Bavčić, te dodala da su na mjestu događaja izuzeti tragovi i dokazi koji trebaju biti predmet vještačenja.

Muškarac je, navodno, i odsjeo u tom hotelu. Kako je za Dnevni avaz otkrio izvor blizak istrazi, 60-godišnji Husein Mutapčić, koji nema prijavljeno prebivalište u BiH, ubio je uposlenicu hotela Dinku, koja je poprilično mlađa od njega, u svojim kasnim 30-im godinama. Ona je radila kao recepcionerka i menadžerica. Bila je razvedena.

Njoj je pucao u grudi, a sebi u glavu. Scena nakon događaja bila je strašna!

Istražitelji utvrđuju motiv, a za sada smatraju da se radi o ljubomori.

- On živi i i radi u Americi, tako ga i zovu - Amerikanac i bio je strašno ljubomoran. Već duže vremena su se zabavljali. Ona je bila razvedena. Srednjih su godina, nekih 40 i nešto - izjavio je poznanik tragično stradalog para, kako ga citira Faktor.

Uviđajna ekipa danas je sačinila skicu lica mjesta, a, prema nezvaničnim informacijama od izvora bliskog istrazi, muškarac i žena pronađeni su mrtvi pored šanka u donjem dijelu hotela.

Informaciju Operativnom dežurstvu MUP-a Kantona Sarajevo dojavile su kolege iz Federalne uprave policije oko 10 sati ujutro, a odmah su na lice mjesta upućeni istražitelji za krvne i sek*ualne delikte.

Pored muškarca, prema preliminarnim informacijama, navodno je pronađeno oružje kojim je zločin počinjen te najmanje dvije čahure, koje su izuzete da bi bile poslane na vještačenje.