Dvojica zasad nepoznatih muškaraca na motociklu, u ponedjeljak oko 20.30 sati ubila su Dragoslava Miloradovića (44) ispred njegove samouslužne autopraonice na Karaburmi (Beograd, Srbija), a onda su velikom brzinom pobjegli s mjesta zločina. MIioradović je inače kum Luke Bojovića i na mjesto ubistva prvo su stigle njegova majka i sestra. 

Sinoć je u Beogradu izrešetan 44-godišnji Dragoslav Miloradović, bliski saradnik i kum vođe Zemunskog klana Luke Bojovića. Miloradović je likvidiran ispred svoje auto-praonice dok je razgovarao na mobitel, prišle su mu ubice na motoru i izrešetale ga! Navodno je motocikl kasnije nađen zapaljen.

Dragoslav Miloradović ubistvo 0

Na mjesto zločina prvo su stigle majka i sestra ubijenog. Inače, Miloradović je bio porodični čovjek i iza sebe je ostavio dvogodišnje dijete

Miloradovića s Bojovićem, osim prijateljstva i kumstva, povezuju i optužnice iz 2008. Miloradović je, kako piše Blic, Bojoviću navodno pomagao kod falsifikata dokumenata za identifikaciju, ali obojica su na sudu u tom slučaju oslobođeni.

Dragoslav Miloradović krivično je gonjen zbog posjedovanja oružja, a imao je navodno veze i s narkoticima. Bio je povezivan i s pokušajem ubistva Milana Beka, piše Telegraf.

Dragoslav Miloradović ubistvo 0

Miloradović je vlasništvo nad auto-praonicom u kojoj je ubijen praktično preuzeo od Luke Bojovića, koji je bio prvi vlasnik, a kasnije ju je ustupio Dragoslavu i svom bratu Nikoli Bojoviću, koji je nedavno ubijen. Nakon njegove likvidacije, praonicom je rukovodio Miloradović

JEDAN OD 13 ČLANOVA? U online profilu Luke Bojovića, koji je 2012. objavio Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) u saradnji sa regionalnom novinarskom mrežom Organized Crime and Corruption Reporting Project, Dragoslav Miloradović pominje se kao jedan od 13 članova Bojovićevog klana. Prema CINS-u, Miloradović "je pomagao Bojoviću u pojedinim kriminalnim radnjama i bio je optuživan za nelegalno posjedovanje oružja". Ova grupa operisala je, osim u Srbiji, u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Rumuniji, kao i u Holandiji, Švajcarskoj, Španiji i SAD. Kao "sigurne zemlje" u kojima su se krili bile su Španija i Holandija.

MOTIV. Šta je motiv ove likvidacije, zasad se nagađa. Kako pišu beogradski mediji, postoji mogućnost da je to posljedica obračuna za mjesto nasljednika Luke Bojovića, a drugi motiv mogao bi se kriti u sukobu na relaciji Bojović - Šaranović.

Naime, zbog neprijateljstva dvije mafijaške familije ubijeno je više osoba među kojima su Lukin brat Nikola i oba brata Šaranovića, Branislav i Slobodan.

Dragoslav Miloradović ubistvo 0