Mlada ženska osoba, 22-godišnja J.P., smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se večeras oko 19 sati dogodila u naselju Crkvine, na magistralnom putu Goražde - Foča. Ona se nalazila na zadnjem sjedištu putničkog automobila koji je učestvovao u nesreći.

Do nesreće je došlo kada je automobil marke Audi, koji se kretao iz pravca Goražda, udario u kamion firme koja je angažovana na zamjeni oštećenih i ugradnji zaštitnih ograda pored puta, a potom izletio sa ceste.

U vrijeme izvođenja radova na ugradnji bankina saobraćaj je regulisan signalizacijom koja je upozoravala na oprez i smanjenje brzine, no uprkos tome desila se tragedija.

U ovoj nesreći stradale su još dvije muške osobe, koje su teško povrijeđene transportovane ka Univerzitetskoj bolnici Foča. Radi se o vozaču Vojinu P. (22) iz Rogatice i suvozaču Miodragu P. iz Višegrada.

Zbog mraka i potrebe za angažmanom vještaka sudske medicine i saobraćajne struke detaljan uviđaj treba biti obavljen u nedjelju. Neposredno nakon nesreće saobraćaj je preusmjeren na lokalni, makadamski put.