Dvojica mladića iz Mihovljana (Zagorje, Hrvatska), u dobi od  17 i 18 godina, koje su vatrogasci danas poslijepodne izvukli iz Bedekovčanskih jezera, a hitna reanimirala, ipak su preminula, potvrdili su novinarima iz Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Iz vode su ih izvukli bedekovčanski vatrogasci Tomislav i Denis Novosel, Ivan Odak te kupač Vladimir Turk koji su uskočili u vodu, koja je bila duboka i mutna i pronašli utopljenike.

Nakon pružanja medicinske pomoći i duge reanimacije, hitnom su prevezeni u bolnicu, no ipak su izgubili bitku za život. Podsjetimo, mladići su se nakon podjele svjedodžbi u SŠ Krapina biciklima odvezli do bajera na osvježenje i druženje koje je loše završilo.

Kako doznajemo, obojica su danas završila trogodišnju Srednju školu u Krapini te su slavili svoju maturu. Bili su s trećim prijateljem te su biciklima došli feštati na Plavo jezero, jedno od njih pet u obližnjoj Bedekovčini.

Kako su istražiteljima ispričali svjedoci, dva mladića su se odlučila okupati nešto poslije 15 sati iako je ondje kupanje zabranjeno. Treći je ostao čuvati stvari. Kroz 15 minuta se čuo smijeh, a zatim je navodno jedan počeo zapomagati. Krenuo se utapati svega pet do 10 metara od obale i drugi mu je pokušao pomoći. Na kraju su obojica završili pod vodom.

Muškarac koji se našao u blizini pozvao je centar 112 te su ondje odmah poslani vatrogasci, Hitna pomoć i policija.

 - Dečki iz DVD-a Bedekovčina su stigli prvi i odmah su se svukli, vezali užetima i krenuli u pretragu jezera. Prvog su našli kroz 20 minuta od dojave, bio je u mulju. Odmah su počeli s reanimacijom skupa s Hitnom pomoći - izjavio je Janko Buzjak, zamjenik načelnika Općine Bedekovčina koji je ujedno i vatrogasac i načelnik lokalne Civilne zaštite. Odmah po dojavi obukao je opremu i uputio se prema jezeru. U isto vrijeme stigli su i vatrogasci Zagorske javne vatrogasne postrojbe. U dolasku je bio i HGSS te dva ronioca iz Zagreba.

Nakon reanimacije, prvog mladića je Hitna pomoć prevezla u bolnicu te je nastavljena u isto vrijeme potraga za drugim. Našli su ga kroz 10 minuta i odmah nastavili borbu za njegov život, ali bez uspjeha.