Dupleks kuću u sarajevskom naselju Nahorevo (Nahorevska 147) noćas je zahvatio veliki požar, a gotovo je nevjerovatno da nije bilo povrijeđenih.

Kako je portalu Avaz.ba potvrđeno u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi (PVB) Kantona Sarajevo (KS), vatra je u 02.19 sati zahvatila jednu stranu velike porodične kuće na adresi Nahorevska 147, a potom se širila i na cijeli objekat.

Kako doznajemo, tragediju je spriječio mladić, podstanar, koji je bio budan i surfao Internetom na kompjuteru. On je primijetio požar i odmah alarmirao sve stanare, koji su uspjeli živi i zdravi na vrijeme izaći iz kuće.

Nahorevo požar 26/01/2018a

Požar je lokaliziran oko 03.40 sati, a na terenu je bilo pet vozila i 18 vatrogasaca.

- Dojavu o požaru smo dobili u 02.19 sati, a požar smo lokalizovali u 03.40 sati. U gašenju je učestovalo 18 vatrogasaca sa pet vozila. Samo pukom srećom niko nije povrijeđen, izjavio je dežurni u PVB Sarajevo.

Na kući je pričinjena ogromna materijalna šteta. Vatrogasci su spasili dvije etaže, ali ne i krov, koji je u potpunosti izgorio.

Uzrok požara za sada nije poznat.

POVEZANO
Tetovo požar 25/01/2018aSVJEDOK TRAGEDIJE "Požar u kojem su izgorjeli komšinica Fatima i četvero djece bio je tako jak da.."