Anis Amri, vodeći osumnjičeni za teroristički napad u Berlinu, kada je na božićnom sajmu ubijen veliki broj ljudi u naletu kamiona, ubijen je noćas oko 3 sata u akciji policije blizu Milana (Italija).

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Berlin napad kamionom videoPROCURIO SNIMAK NAPADA NA BERLIN: Ovo je trenutak kada se KAMION VELIKOM BRZINOM ZALETIO U LJUDE!

Prilikom rutinskog policijskog zaustavljanja u predgrađu Sesto S.Giovanni, sjeverno od centra Milana, Amriju su policajci zatražili da pokaže svoje dokumente, nakon čega je on izvadio pištolj i upucao policajca koji je tražio papire.

Amri likvidacija 23/12/2016

Ranjeni policajac Cristian Movio se oporavlja

Nakon toga je policija likvidirala Amrija.

Iako su neki mediji javili da je Amri prije nego što će raniti policajca Cristiana Movia, a onda biti ubijen od drugog, uzvikivao tekbir, istina je da on to nije učinio, već je rekao "Policijski gadovi".

24-godišnji Tunižanin, koji je došao u Italiju 2011. godine, a u Njemačkoj je bio od 2015. godine, nakon napada u Berlinu bio je «najtraženiji čovjek na kontinentu».

Amri likvidacija 23/12/2016

Policija je uspjela rekonstruisati Amrijevo kretanje prije nego što je ubijen. On je iz Chambéryja u Francuskoj prvo otišao u Torino u Italiju, a zatim produžio prema Milanu, gdje je stigao noćas oko 1 sat iza ponoći.