Osumnjičeni za trostruko ubistvo rafalima iz kalašnjikova u subotu iza 15h poslijepodne je Filip Zavadlav (25), pomorac iz Splita koji bi noć proveo na kriminalističkom istraživanju u službenim prostorijama splitske policije. U međuvremenu je odveden u KBC Split na pregled kako bi ga procijenio i dežurni psihijatar, piše Slobodna Dalmacija.

Osumnjičen je za smrt Jurice Torlaka, Marina Paića zvanog Pajser i Marina Bobana na dvije lokacije u Radmilovićevoj ulici i na Šperunu u Varošu, obje u Splitu. Paić i Boban usmrćeni su na licu mjesta oko 15:30, dok je Torlak preminuo predvečer u KBC Split od posljedica ranjavanja automatskim oružjem.

Split trostruko ubistvo 11/01/20a

Na prvoj lokaciji je na motociklu Suzuki Burgman smaknut Marino Paić dok su na trgu na Yamahi XT mecima pokošeni Jurica Torlak i Marin Boban. Prvi je teško ranjen te je odvezen u bolnicu gdje je podlegao iste večeri dok je drugi umro na mjestu gdje je propucan.

Niti sat nakon incidenta proširio se video mladića koji s automatskom puškom AK-47 prolazi uličicama te je objavljeno kako se radi o čovjeku koji je pobjegao u smjeru Marjana. On je ustvari u tom trenutku s automatskom puškom AK-47 laganim hodom krenuo prema Kamenitoj ulici i domu familije još jedne osobe koju je planirao smaknuti.

Split trostruko ubistvo 11/01/20a

Filip Zavadlav je mladić sa splitskih Skalica koji je, prema neslužbenim informacijama, osim trojice ubijenih planirao likvidirati još najmanje dvije osobe od kojih je jedna Jerko M. Razlog je što su mu maltretirali brata koji je ovisnik o drogi te je ostao dužan novac. Policija je stoga odmah nakon dojave pokušavala doći do Jerka M. kako bi ga sklonili zbog njegove sigurnosti, ali on je odlučio sam naći sklonište.

Ta informacija daje drugo svjetlo na činjenicu da je u policiju doveden Branko M., Jerkov brat, za kojeg se govorilo kako je priveden zbog likvidacija. Ako se ova verzija priče da je i Jerko bio meta pokaže istinitom, onda je Branko ustvari sklonjen da ne bi postao slučajna meta jer on, za razliku od brata i oca im, nema veze s kriminalnim miljeom.

Split trostruko ubistvo 11/01/20a

Također, mladić koji je lišen slobode na Skalicama je brat Filipa Zavadlava i policija ga je odvela kako bi im pomogao u rasvjetljavanju svih okolnosti. Nije za sada sigurno da je znao što mu brat smjera i da ima ikakve veze sa smaknućima osim kao žrtva droge i kamatarenja.

Torlaka i Paića povezuju s narko miljeom. Jurice Torlak je otprije imao postupak za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je usmrtio osmogodišnju djevojčicu. Za to je odslužio tri godine zatvora, a u nesreći je na motociklu s njim bio Vedran Biuk, poznati splitski diler.

Torlak je prije nekoliko godina brutalno pretučen na području Skalica kada mu je na glavu stavljena vreća te su ga mlatili letvama. Tada su ga na Hitnoj pomoći jedva "zakrpili", a napadači nikada nisu uhvaćeni. U međuvremenu je počeo dilati na sitno. Paić je u kratko vrijeme dva puta uhvaćen s drogom, od toga jednom s 50 grama heroina.

Međutim, postoji i verzija kao je ubijen samo zato jer je bio na motociklu Jerka M., a Filip ga je izrešetao s leđa misleći da ubija Jerka. Boban se s Torlakom družio na Matejuški, s drogom nije zatečen, a stanarima tog predjela je poznatiji je po brzim vožnjama motorom, piše "Slobodna Dalmacija".

POVEZANO
Zavadlav pravni zastupnikPRAVNI ZASTUPNIK Filipa Zavadlava: "On nije svjestan šta je napravio"

Da je počinitelj priveden, potvrdio je na svom Facebooku gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara:

"Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj", poručio je.

Torlak je 2004. optužen je da je motociklom u pješačkoj zoni izazvao nesreću u kojoj je smrtno stradala osmogodišnja djevojčica Ivona Lalić. Za njega se čulo opet nakon što je izašao iz zatvora 2008. godine.  Tada je porezan po vratu u sukobu s Adisom B..