Autolimar Nikola Pelagić (58) izrešetao je suprugu Darinku (54) sa pet hitaca u glavu i tijelo, a zatim se ubio u dvorištu porodične kuće. Ubistvo koje je šokiralo Pelagićevo dogodilo se u srijedu u jutarnjim časovima.

Detalje ove stravične tragedije saznaje portal Srpskainfo, za koji izvor iz istrage otkriva da je žrtva u trenutku ubistva najvjerovatnije bila u ležećem položaju.

– Na tijelu ubijene Darinke Pelagić utvrđeno je pet prostrelnih rana i to dvije rane na trbuhu, dvije na glavi i jedna na grudnom košu. Pretpostavlja se da je žrtva u trenutku ubistva bila u ležećem položaju. Kod Nikole Pelagića utvrđena je jedna prostrelna rana glave, od desne sljepoočnice prema tjemenu – naveo je izvor iz istrage.

Dodaje kako su uzrok smrti Nikole i Darinke Pelagić povrede vitalnih organa.

Komšije i poznanici Pelagića tvrde za spomenuti izvor da nikada nisu primijetili da se Nikola i Darinka svađaju, ali otkrivaju da je Nikola imao zdravstvenih problema zbog kojih je u posljednje vrijeme pio lijekove.

Ubistvo je policiji prijavljeno u srijedu u ranim jutarnjim časovima, a uviđaju je prisustvovao dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Tokom uviđaja izuzeti su tragovi, a pronađeno je i oružje, odnosno pištolj.

– Naređeno je sprovođenje svih mjera i radnji kako bi se utvrdile tačne okolnosti slučaja koji je okvalifikovan kao ubistvo i samoubistvo – naveli su iz dobojskog tužilaštva.

Slučaj je policiji prijavio Nikolin brat R.P. (56).

Odmah nakon prijave policija je došla pred porodičnu kuću Pelagića i pronašla beživotna tijela supružnika. Tačne okolnosti slučaja biće utvrđene nakon detaljne istrage, ali prema do sada prikupljenim informacijama kritičnog jutra došlo je do kraće prepirke između supružnika, nakon čega je Nikola uzeo pištolj i u suprugu ispalio pet hitaca, a nakon toga je pucao sebi u glavu – naveo je izvor Srpskainfo.

SIN PRVI VIDIO BEŽIVOTNA TIJELA? Komšije i mještani Pelagićeva juče su u šoku i nevjerici prepričavali tragediju koja je zavila u crno ovo mjesto.

– Nikolu sam poznavao kao dobrog čovjeka i autolimara. Skoro sam bio kod njega i tada, kao i ranije, ništa nije upućivalo na to da bi Nikola mogao dići ruku na svoju ženu sa kojom je imao dvoje djece – ispričao je poznanik Pelagića, koji je želio ostati anoniman.

Dodaje kako su Pelagići bili poštena radnička porodica.

– Kćerka im se udala ranije, a sin je živio u kući sa Nikolom i Darinkom. Čuli smo da je sin u trenutku ubistva bio u kući i upravo je on navodno prvi vidio beživotna tijela roditelja i otišao do strica koji je slučaj prijavio policiji – ispričao je komšija.

NA BALKONU OSTALA SKUHANA KAFA. Tokom uviđaja policija je na balkonu porodične kuće Pelagića pronašla neispijenu šoljicu kafe.

Prema nezvaničnim informacijama, Darinka je ujutro skuhala kafu za sebe i supruga, koji je otišao na bunar po vodu.

Međutim kada se Nikola vratio kući došlo je do svađe, a zatim i zločina...