Velika porodična tragedija dogodila se večeras u Sarajevu, na području Općine Novi Grad! Prema prvim informacijama, ubijen je Semir Ivazović (37) zvani Diša. Ubio ga je otac Mujaga.

Naime, nešto iza 20:30 sati u naselju Vojničko Polje dogodilo se ubistvo. Na lice mjesta, u ulicu Hasana Sućeske, u 20:35h pozvana je policija i Hitna pomoć!

Predstavnica za javnost Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić je tokom večeri potvrdila da je na licu mjesta započeo uviđaj kojim rukovodi dežurni tužilac.

- Više informacija trebalo bi biti poznato kada se završe istražne radnje - najavila je.

Početkom novembra preminula je gospođa Sehveta Ivazović, Mujagina supruga i Semirova majka. Supružnici imaju i kćerku Belmu.

U međuvremenu, pojavile su se nezvanične informacije, po kojima se desila prava porodična tragedija, u kojoj je nakon svađe - otac, inače prijeratni pripadnik milicije, ubio vlastitog sina!

Ubistvo je navodno počinjeno iz vatrenog oružja - pištolja! Komšije tvrde da su se začula najmanje tri hica.

Ubijenog su, piše "Faktor", svi znali po nadimku Diša. On je, tvrde, bio veoma fin momak, kulturan i nikada nije pravio probleme. Majka mu je, navode, prije dva mjeseca umrla nakon bolesti, te je on u stanu živio sam sa ocem, koji je, inače, penzionisani policajac.

- Zaista ne znam kako i zbog čega se ovo dogodilo. Ne znam ni jesu li se ranije svađali. Diša je bio normalan momak, družio se s mojom djecom. Danas kad sam se vraćala s posla vidjela sam ga kako stoji sa rajom u naselju, kasnije su valjda bili na kafi i on je otišao kući. Niko ovako nešto nije mogao očekivati, svi smo u šoku - izjavila je kamšinica. 

Otac mladića je lišen slobode.

POVEZANO
Privođenje Mujaga IvazovićOTAC KOJI JE SINOĆ UBIO sina sav shrvan priveden u Tužilaštvo. U novembru mu umrla žena, sad ovo...