O zaista bizarnom i strašnom slučaju silovanja maloljetnice javlja ruski sajt «MK».

Foto: Pixabay.com

U vijesti koju je objavio ovaj izvor navodi se da je zbog silovanja 14-godišnje djevojčice na pravoslavni vjerski praznik Badnjak (u ponedjeljak 6. januara) policija lišila slobode jednog stanovnika Podmoskovlja.

No, bizarno je da je istražiteljima u policiji osumnjičeni 20-godišnji mladić dao šokantnu tvrdnju: izjavio je da je sek*ualno zlostavljao maloljetnicu radi samoodbrane, jer je žrtva imala čekić sa sobom!?

POVEZANO
Novi Pazar silovanje sep 2016 - ilustracijaDjevojka iz Novog Pazara tvrdi: "PETORICA SU ME SILOVALI, ne mogu ni da kažem šta su mi sve radili!"

RODITELJI ALARMIRALI POLICIJU. Izvor precizira kako se incident desio u okolini mjesta Puščino u Moskovskoj oblasti, uoči jednog od glavnih pravoslavnih praznika. Navečer je jedna mlada djevojka izašla iz sela i na putu srela nepoznatog mladića. Osumnjičeni ju je odvukao iz šumarka u polje, počeo je daviti, a zatim je brutalno silovao.

Nakon toga je uzeo mobilni telefon od žrtve i pobjegao. Stigavši ​​kući, učenica je ispričala o svemu što se dogodilo svojim roditeljima, pa su oni slučaj prijavili policiji, koja je odmah krenula u akciju.

POVEZANO
Volgograd silovanje kćerke jan 2018a"Bolje da to uradimo mi, nego neki manijak" MAMA I TATA U ZATVORU ZBOG SILOVANJA CURICE (12)

Počeli su tražiti silovatelja u intenzivnoj potrazi sa službenim psom. Kao rezultat toga, pronađen je 20-godišnjak na tavanu peterokatne stambene zgrade u Puščinu.

REKONSTRUKCIJA je pokazalo da se on nakon zločina prvo sakrio u šumi, a zatim prema stambenom objektu u spomenutom mjestu.

Tokom ispitivanja mladić je iznio vrlo neobičnu verziju: tvrdio je da je djevojka imala kuhinjski čekić sa sobom, pa se uplašio i silovao je!?

POVEZANO
Silovanje UFA 1UMRLA ŽENA (33) KOJU JE U ŠUMARKU slomljenim drvenim štapom brutalno silovao serijski silovatelj

Mediji u Rusiji pišu da je upitna mentalna stabilnost osumnjičenog, posebno jer je njegov brat gotovo u isto vrijeme poslan na prisilno liječenje. U okviru istrage slučaja silovanja naložena su i psihijatrijska vještačenja, nakon čega treba biti odlučno o daljim procedurama.

Nije isključeno da osumnjičenom bude izrečena mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja, ali ako vještaci procijene drugačije, onda mu prijeti višegodišnja robija u nekoj od kaznionica u Rusiji.

POVEZANO
Silovanje šumaDETALJI SILOVANJA U ŠUMI ŽEGAR KOD BIHAĆA: Nakon što je ona završila posao, prislio je da uđe u auto