Četrdesetogodišnji A.A. iz Tuzle, zbog sumnje da je silovao maloljetnu kćerku, ostaje u pritvoru. Ovo je standardna procedura u slučajevima krvnih i sek*ualnih delikata u kojima postoji osnova sumnje za počinjenje krivičnog djela.

A.A. je priveden u nedjelju nakon prijave o silovanju, a Kantonalnom tužilaštvu TK u srijedu je dostavljeno rješenje Kantonalnog suda Tuzla kojim se određuje jednomjesečni pritvor.

Podsjetimo, slučaj silovanja maloljetnice, koji je zgrozio bh. javnost, prijavljen je policiji u nedjelju 30.04. u ranim poslijepodnevnim satima, od kada traje intenzivna istraga o detaljima ovog gnusnog djela u tuzlanskom naselju Dragodol.

– O događaju je obaviješten dežurni tužilac i obavljen je uviđaj. Maloljetnica je prevezena na Univerzitetski-klinički centar Tuzla, gdje je obavljen ginekološki pregled, navedno je ranije iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Kako se nezvanično doznajemo, maloljetnica se u društvu člana porodice javila policiji, nakon čega je došlo do privođenja njenog oca.