Mlada djevojka je oteta i silovana, upucana dva puta u prsa i bačena u bunar dubok 9 metara da umre, ali je ipak uspjela preživjeti i svoje napadače dovesti pred lice pravde.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/D.Z.

15-godišnjakinja, imenovana samo kao Poonam, ostavljena je da umre u bunaru, ali je uspjela dozvati pomoć i osigurati da njeni napadači budu uhvaćeni. Nju su ugurali u poznanikov automobil kad je išla kupiti SIM karticu, 22.11. oko 17 sati. Tada su je odveli od njene kuće u zapadnom Delhiju (indija) na izolovanu farmu u blizini sela Salempur Gurjar.

Njena tri napadača, dvojica su maloljetnici, držali su je dvije sedmice i silovali je svaki put kad bi joj donijeli hranu. U subotu su joj napadači rekli da je namjeravaju osloboditi i gurnuli su je u automobil. Kada je muškarac stao kako bi se napio vode, ona je pokušala pobjeći. Međutim, napadač je pucao i dva puta je pogodio u prsa. Iako je na djevojku pucano iz blizine, njeni vitalni organi nisu pogođeni.

Misleći da je mrtva, bacili su je u bunar. No, hrabra Poonam je uspjela preživjeti pad i hladnoću, satima je vrištala dozivajući pomoć, dok je nije čuo jedan mještanin.

– Bila je sva krvava i plakala je kad smo je izvukli užetom. Odveli smo je na motociklu u obližnju bolnicu – za Times of India je izjavio Babbal Bahti, mještanin koje je prvi čuo djevojku.

Uprkos tome što je bila u kritičnom stanju, zadržala je svijest dovoljno dugo da može policiji reći šta se dogodilo, a sva tri osumnjičena su lišena slobode.

POVEZANO
Silovanje šumaDETALJI SILOVANJA U ŠUMI ŽEGAR KOD BIHAĆA: Nakon što je ona završila posao, prislio je da uđe u auto