Četrdesetogodišnja žena iz Sanskog Mosta prijavila je jučer Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona ( MUP USK) da ju je u jednom objektu u izgradnji u Sanskom Mostu silovao 62-godišnji muškarac iz Sanskog Mosta.

Osumnjičeni je, kako se doznaje, priveden i u toku je njegovo ispitivanje, a 40-godišnjakinja je upućena na medicinske preglede, kako bi bila potvrđena ili odbačena istinitost njenih navoda!

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Tužilaštva Unsko-sanskog kantona koji je naredio dalju kriminalističku istragu i određena vještačenja, kako bi se zadokumentovalo krivično djelo silovanje. O daljim mjerama koje će eventualno biti poduzete protiv osumnjičenog treba odlučiti tužilac.

POVEZANO
silovanje ilustracija 1"Upoznali su se na Fejsbuku. Ponudio joj da je NJEGOVIM AUTOM odveze do kuće i na kraju silovao!?"

Četrdesetogodišnja žena iz Sanskog Mosta prijavila je jučer policiji u tom gradu da ju je silovao 62-godišnji muškarac, također iz Sanskog Mosta.

Kako je za medije potvrdio Ale Šiljdedić, predstavnik za javnost MUP-a Unsko-sanskog kantona, žena je silovanje prijavila u 18.40 sati. 

- Osumnjičeni je priveden i u toku je kriminalistička obrada. Žena je upućena na ljekarske preglede. O svemu je obaviješten tužilac koji je naredio dalju kriminalističku istragu i određena vještačenja, kako bi se zadokumentovalo krivično djelo silovanje - objasnio je Šiljdedić.

Žena je u prijavi navela kako ju je, neposredno prije nego što je došla u policiju, muškarac silovao u jednom objektu u izgradnji u Sanskom Mostu.

POVEZANO
Silovanje na njiviDETALJI SILOVANJA NA NJIVI KOD DOBOJA: Sve se desilo ljetos, on je došao iz dijaspore...