Travnička policija ali i Tužilaštvo Srednjobosnkog kantona istražuju stravičan slučaj navodnog silovanja koji se protekle sedmice dogodio u selu Bukovica nadomak Kiseljaka, kada je zlostavljana djevojka sa posebnim potrebama.

Osamnaestogodišnju djevojku sa posebnim potrebama iz naselja Bukovica kod Kiseljaka prošlog četvrtka je navodno silovao i mučio njen 35-godišnji poznanik.

Ovu informaciju danas je objavio sarajevski "Dnevni avaz", koji navodi i identitet navodnog silovatelja, a riječ je o muškarcu po imenu Arnes Čolo zvani Garga iz Lepenice.

Ovaj monstruozni čin, kako doznaje isti list, odigrao se nedaleko od kuće u kojoj žrtva živi, u šumi blizu rezervoara.

Djevojka je bila navodno nakratko nestala, a nakon što su ukućni shvatili da je nema krenuli su u potragu za njom. Ubrzo se pojavila, a kada je došla do kuće bila je sva kravava i blatnjava. Porodica je ubrzo shvatila šta se djevojci dogodilo te su je odmah odvezli na pregled u lokalni dom zdravlja, gdje joj je pružena pomoć i gdje je takođe utvrđeno da je zlostavljana.

- U šokantnoj ispovijesti ovu informaciju potvrdila nam je majka silovane djevojke. Naša ekipa zatekla je nesretnu ženu ispred porodične kuće, a ona nam je kazala da joj jeziva scena ni nakon sedam dana ne izlazi iz glave - piše Avaz.ba.

Bukovica silovanje feb 2017

NAMAMIO JE U ŠUMU? Navodno je Garga djevojku namamio u šumu i tamo je silovao. Tinejdžerka se još uvijek oporavlja od trauma, a policija istražuje slučaj.

Kako javlja Faktor, silovanje je policiji je prijavio brat 18-godišnje žrtve, a već sutradan dvojica mladića su uhapšeni zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s ovim činom. Uz Čolu, priveden je i A.J. te su nakon saslušanja u travničkoj policiji predani u nadležnost Tužilaštva Srednjobosanskog kantona (SBK).

– U Tužilaštvu SBK je formiran predmet u ovom slučaju i u toku je provođenje istrage – izjavila je za Faktor Ernesa Beganović, portparol Tužilaštva SBK.