Mirjana Milić (21) iz Velikog Mokrog Luga (Srbija) nađena je juče oko 7.30 mrtva u iznajmljenom stanu u ulici Cara Lazara 13 u Beogradu, poslije poziva mladića M.M. (20), koji je s njom proveo noć.

Tijelo je prenijeto na obdukciju radi utvrđivanja da li umrla od droge ili joj je otkazalo već bolesno srce, pa je u pitanju takozvana zadesna smrt.

Hitna pomoć je dobila poziv da je djevojci pozlilo, ali kada su stigli na lice mjesta mogli su samo da konstatuju smrt. Prema nezvaničnim informacijama, Hitnu pomoć je pozvao mladić koji se u tom trenutku nalazio s Mirjanom u stanu.

Prema prvim informacijama, djevojka je bolovala od srčanih problema i godinama je koristila lijekove za srce.

S druge strane, pojavile su se i nezvanične informacije da je djevojka preminula od posljedica konzumiranja novog ekstazija, tzv. "Red Bulla" (koji se u Srbiji već smatra odgovornim za tri smrti), ali one nisu potvrđene. Tačan uzrok smrti trebao bi biti poznat poslije obdukcije.

Smrt Mirjane M. (21) u Beogradu 2

Komšije su ispričale da ne poznaju djevojku ni mladića, jer se navodno taj stan izdaje.

- Inspektori su u stanu u pronašli tragove, koji ukazuju da je djevojka koristila ekstazi "Red Bull". Na tijelu nisu nađeni vidljivi tragovi nasilja. Leš je prenijet na obdukciju da bi se utvrdio pravi uzrok smrti. Djevojka je patila od srčane aritmije i zbog toga je, navodno, pila lijekove - navodi izvor blizak istrazi na koji se poziva Alo! i otkriva da se mladić uspaničio kada je zatekao djevojku u agoniji.

- Dečko je poslije buđenja vidio da je Mirjani pozlilo. Dok je on zvao Hitnu pomoć, djevojka je počela da povraća i da se gubi, a onda je iznenada prestala da diše. On je pokušavao da joj pomogne, ali u tome nije uspio - izjavio je taj sagovornik.

Kako se doznaje, mladić je tvrdio da se s djevojkom našao tokom noći i da su se dogovorili da zajedno prespavaju.

 - On je pozvao prijatelja, koji mu je za izvjesnu sumu sredio stan na jednu noć. Tokom noći su oboje bili veseli. Mladić je pio alkohol, dok je Mirjana, navodno, pored pića uzimala i neke tablete. Zaspali su u neko doba, a mladića je probudilo povraćanje djevojke - tvrdi izvor.

Mladić je poslije uviđaja odveden u bolnicu, gdje mu je izvađena krv da bi se utvrdilo da li je i on koristio narkotike.

Smrt Mirjane M. (21) u Beogradu 2

Prema još nepotvrđenim informacijama, djevojka nije koristila heroin niti drugu drogu, ali se provjeravaju navodi njenih poznanika "da je nekoliko puta probala ekstazi".

Jedan njen poznanik tvrdi da je Mirjana bila vedra, vesela i puna života.

- Miru je živjela u Velikom Mokrom Lugu, bila je OK djevojka. Koliko znam, nije se drogirala, ali sam je često viđao s ljudima koji su koristili ekstazi - izjavio je njen poznanik.

POVEZANO
Smrt Mirjane M. (21) u Beogradu 1STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE: Evo od čega je UMRLA Mirjana M. (21) u centru Beograda, IPAK NIJE DROGA!

(Doznajemo.com/Alo.rs)