Tinejdžerka koja je bavila manekenstvom pronađena je mrtva, nakon što je padala 14 spratova u svoju smrt sa jednog nebodera u Maleziji! Ovu tragediju potvrdio je za medije njen ožalošćeni otac Marcel Smit, koji tvrdi da nije u pitanju nesretan slučaj, nego zločin, odnosno ubistvo!

Događaju je prethodio «razuzdani party» na kojem je bila ova djevojka, a koji je uključivao konzumiranje narkotičkih sredstava i nemoralne se*sualne odnose između više osoba.

19-godišnja Ivana Smit, po nacionalnosti Holanđanka, imala je tvrdi se uspješnu karijeru modela u Maleziji, azijskoj zemlji u kojoj je živjela sa svojim dedom i bakom otkad joj je bilo pet godina. Bila je druga pratilja na izboru Malaysia Supermodel Search 2014. godine.

Ona je radila na modnim događajima za Chanel i druge poznate brandove.

U četvrtak, nakon što je bila u noćnom izlasku u Kuala Lumpuru, vratila se u stan na 20. spratu nebodera, koji je u vlasništvu bogatog Amerikanca koji se bavi trgovinom kripto valutama, i njegove žene porijeklom iz Kazahstana. To se desilo oko 5 sati ujutro.

Nekoliko sati kasnije, njeno mrtvo tijelo, bez odjeće, pronađeno je na balkonu na 6. spratu.

Policija tvrdi da nema elemenata krivičnog djela u ovom slučaju, ali shrvani otac tinejdžerke, jednako kao i njena mama i brat u to sumnjaju. Došli su u Maleziju i kontaktirali su Interpol, kako bi zatražili istragu!

Ivanin deda, Hendrik Smit, koji je živio u malezijskom Penangu više od 20 godina i odgajao djevojčicu, izjavio je: «Mi ne možemo vjerovati da je ona pala s 20. sprata, a njeno tijelo je nađeno na šestom!? Pronađena je bez odjeće. Gdje su njene cipele i veš? Vjerujemo da ima elemenata krivičnog djela u njenoj smrti...»

Ivana Smit 1

«Naravno da ne vjerujemo lokalnoj policiji, jer nam ne žele dati fotografije ili izvještaj s lica mjesta. Ivanin otac je povodom svega kontaktirao ambasadora Holandije i Interpol», dodao je ovaj čovjek.

Otac Marcel izjavio je kako je Ivana poslala svom momku poruku i selfie u 7.25 ujutro, prije nego što je, sedam sati kasnije, pronađena mrtva.

Ivana Smit 1

«Otpilike oko 10 ujutro ona je pala s balkona. Kako je to moguće? Vrlo je čudno da tijelo nije pronađeno prije 3 poslijepodne. Sumnjivo je i to da je ona visoka 1,81 cm, a ograda na balkonu je 1,2 centimetara. Ona nije pala, a nije ni skočila», smatra otac, kako ga citiraju mediji u Holandiji.

Marcel tvrdi da lokalna policija samo želi da što prije zatvori slučaj. On je čuo da su bogati Amerikanac i njegova supruga bili par koji se upuštao u nemoralne se*sualne aktivnosti i igrice s mladim modelima. Navodno se iz stana, prije tragedije, čula buka i svađa.

«To nije bio svijet moje kćerke», tvrdi otac, potvrđujući kako su u tijelu njegove kćerke, kao i para, pronađeni alkohol i droga ecstasy.

Ujak tinejdžerke, Fred Agenjo, izjavio je: «To nije droga koja će vas uspavati, upravo suprotno».

Familija smatra da je niz pitanja ostalo otvoreno.

  • Njena odjeća je nađena, ali ne i njene cipele i veš.
  • Policija nije ispitala njen mobilni telefon.
  • Policija također nije željela da navede da li su pronađeni tragovi se*sualnog odnosa.

POVEZANO
Ramona Fagan TenerifeTRAGEDIJA NA PLAŽI: 21-godišnja djevojka smrtno stradala nakon što je pala s balkona