Stravična nesreća koja se u subotu oko 2 ujutro dogodila u centru Medulina (Hrvatska), a u kojoj su poginula dva muškarca, izazvala je brojne tehničke probleme mještanima, ali i turistima.

Poginuli vozač (47) i suvozač (43) velikom su brzinom udarili u medulinski stup javne rasvjete te u razvodnu kutiju. Od siline udara su ih doslovno pokosili s mjesta, pa je nestalo struje mnogim objektima na nekoliko sati. Osim kablova za struju prekinut je i optički kabal, što je uzrokovalo prekid Internet veze, pa nisu radili i neki telefoni, bankomati i POS uređaji u trgovinama.

- Gosti nisu mogli plaćati karticom u restoranu. Bilo je neugodno, ali smo im objasnili cijelu situaciju pa je na kraju sve ispalo dobro. Ne znam tko su poginuli muškarci, znam samo da nisu iz Medulina. Pretpostavljam da su bili gosti - izjavio je konobar jednog restorana koji se nalazi u blizini mjesta nesreće.

Neslužbeno doznajemo da je muškarac (47) iz Zagreba bio na službenom putu u Istri, zajedno sa svojim poslovnim partnerom iz Makedonije. Imao je suprugu i troje djece.

Obojica muškaraca poginula su na licu mjesta, a od vozila je ostala samo hrpa lima.

- Vatrogasci su dobili dojavu o nesreći u 2 ujutro a na mjestu događaja smo bili već u 2.11 sati. Rezali smo lim na autu da izvučemo vozača i na mjestu događaja bilo smo 25 minuta. Izašli smo na teren sa 2 vatrogasna vozila i šest vatrogasaca - izjavio je dežurni pulski vatrogasac.

Medulin nesreća 28/05/18a