Dječak (4) iz Sente (Sjeverni Banat, Vojvodina, Srbija) preminuo je nakon što su ga izgrizli agresivni psi, potvrđeno je za Telegraf.

Kako ovaj izvor javlja, ova strašna tragedija dogodila se jučer između 20 i 21h u Senti, a izujedali su ga jedan rotvajler i jedna doga. Psi su bili u vlasništvu familije dječaka.

POVEZANO
Serbian defense dogOVO JE ZVIJER OD PSA KOJA JE UBILA ŽENU NA PALAMA! Ukrstili su VUKA, tornjaka, rotvajlera i...

Senta napad psa na dijete 03/21

Teško povrijeđeni dječak je primljen u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, ali kako je potvrđeno u ovoj ustanovi, pokušana je reanimacija, ali bezuspješno. Navodno nije davao znakove života kad je dovezen u Institut.

- Dijete je primljeno u izrazito teškom stanju. Pokušana je reanimacija, ali nažalost, bilo je bezuspješno - naveli su.

POVEZANO
Majka - Frankie MacritchieMAJKA BILA NA ZABAVI, OSTAVILA DIJETE: Pas težak 45 kila izgrizao mališana (9) na smrt!

Kako Telegraf nezvanično doznaje, od silnih povreda, dijete je izgubilo dosta krvi.

- Po dolasku Hitne pomoći dječak je imao teške tjelesne povrede opasne po život - naveli su u kikindskoj policijskoj upravi, koja je započela istragu.

Dječaka su izujedali jedan rotvajler i jedna doga.

Do nezapamćene tragedije je došlo kada je dostavljač donio pizzu koju je majka mališana naručila za njegov rođendan. Majka je uzela dostavu i zamolila sina da zatvori vrata iza nje, a dva od tri psa su u tom trenutku istrčala iz boksa u dvorištu i nasrnula na dijete.

Pomahnitali psi počeli su da ujedaju dijete po tijelu, a žena je pokušala da ga spasi. Ona se borila s dogom i rotvajlerom i uspjela je da otrgne dijete iz čeljusti životinja i pozove Hitnu pomoć, međutim mališan je podlegao stravičnim povredama.

Ispred kuće, u kojoj je majka živela sama s djetetom, došle su ekipe šintera koje su odvele pse koji su ubili dječaka. Psi trebaju biti eutanazirani.

Istraga traje, a slučaj vodi Više javno tužilaštvo u Subotici.