Muška i ženska osoba sa Pala kod Sarajeva poginula su, a dvije osobe su povrijeđene u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na dionici magistralnog puta Ljubošta-Pale, u mjestu Kalovita brda, potvrđeno je Srni iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U pitanju je bračni par, koji se nalazio ui vozilu marke "audi", Dario i Danijela Hršum. Dario Hršum je inspektor u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo. Automobilom njemačkih registarskih oznaka upravljao je Amir Kujović (36), suvlasnik sarajevskog noćnog kluba "Walter" i vlasnik kafića "Music", koji je zadobio lakše tjelesne povrede. Navodno je u trenutku nesreće bio pod djelovanjem opojnih sredstava. proptiv njega se očekuje postupak.

- Dva lica su povrijeđena i prevezena u bolnicu Koševo, još se ne zna da li su lakše ili teže povrede u pitanju, ali nisu životno ugroženi - naveli su ranije iz policije.

Saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali automobili "mercedes" i "audi" dogodila se oko 19.00 časova. Navodno je džip prešao u suprotnu stranu.

Stradali bračni par se nalazio u audiju, oboje inicijala D.H. iz Pala, dok su dvije osobe iz "mercedesa" prevezene na Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje im se utvrđuje stepen povreda, ali su van direktne životne opasnosti.

Prema tvrdnjama očevidaca, "audi" je sletio u kanal pored puta, a zbog kiše cesta je na ovoj dionici bila veoma klizava.

Sabraćaj je na ovom dijelu puta u potpunosti do okončanja uviđaja bio obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac.