Prva drama odigrala se jutros u banjalučkom naselju Borik. 79-ogodišnji Branko Stambolić pokušao je da ubije bivšu suprugu Bosiljku (74), a onda je ubio sebe.

Na mjesto događaja odmah su stigli Policija i Hitna pomoć. Žena je sa prostrijelnom ranom hitno prevezena u Klinički centar.

Sve se desilo na jedanaestom spratu zgrade u ulici Relje Krilatice. Riječ je o bivšem bračnom paru. Čovjek je pucao iz pištolja svojoj bivšoj supruzi u leđa, nakon čega je sebi pucao u glavu.

Doktori navode da je zdravstveno stanje Bosiljke Stambolić neizvjesno.

- U toku je hiruško zbrinjavanje pacijentkinje. Sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene i krajnje neizvjesne, naveli su iz UKC RS.

Po tvrdnjama komšija, Bosiljka se sa suprugom doselila iz Zagreba. Poslije razvoda je živjela sama u stanu, a povremeno joj je dolazio sin.

S bivšim suprugom je, tvrde, dugo imala problema. Pričaju da je on imao ključeve stana i da je dolazio nenajavljeno.

- Nikad nije imala mira od njega, žena je invalid bila, poštapala se i sad ja čujem Hitna pomoć došla i Policija, da je ranio je. I vidio sam ženu kad je odvezoše, izjavio je komšija.

- Jesu oni imali stalno problema, ona se žalila, oni su valjda bili razvedeni, on je imao kuću na selu živio. Imao je tu sobu povremeno, pa kad dođe on se zaključa u sobu. Kad pođe nazad, zaključa sobu i ode. Ali uvijek, kad god je došao – maltretirao je, napadao je, to je ona pričala, izjavila je za ATV jedna od komšinica.

- Bosiljka ga je više puta prijavljivala. On je živio u jednom selu kod Prijedora, a ponekad je dolazio u Borik, gdje imaju zajednički stan. Branko je u tom stanu imao svoju sobu. Sa Bosiljkom uglavnom boravi njihov zajednički sin, navela je jedna mještanka za Nezavisne novine.

Ona ističe da je jutros vidjela Branka kako mahnito, kao van sebe, ulazi u zgradu, te da je nešto držao u ruci.

- Nedugo zatim čuli su se pucnjevi...

Ispred zgrade gdje se ova tragedija desila danas su bili brojni šokirani stanari, a na njihovim licima vidjele su se i suze.

Na mjestu događaja na uviđaj je izašao i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka. U Policijskoj upravi Banjaluka utvrđuju okolnosti događaja.

POVEZANO
Dejan i Marina CanićDVOJE DJECE OSTALO BEZ RODITELJA: Pucao u suprugu iz pištolja, a onda se ubio! (FOTO)