U slučaju 37-godišnje majke porijeklom iz Srbije, koja je ugušila svoju bebicu u bolnici `Danube` (Beč, Austrija) na vidjelo izlaze sve strašniji detalji pozadine zločina.

U pitanju je nezapamćena i bolna porodična tragedija, koja je potpuno razorila cijelu familiju.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Sve je počelo nakon što se otkrilo da je djed, inače bivši austrijski diplomat, sada u penziji, se*sualno napastovao curicu - 4-godišnju sestricu malenog 8-mjesečnog ubijenog dječaka Teodora. Slučaj je otkriven nakon što je curica rekla nešto što je izazvalo sumnju u se*sualno zlostavljanje. Uslijedila je provjera koja je dovela do užasne istine!

Pedofilski incident dogodio se tokom Novogodišnjih praznika, a ovih dana je sve dospjelo u javnost. “On je u pritvoru”, potvrdila je ranije ove sedmice Christina Salzborn, predstavnica za javnost Ureda tužioca.

Međutim, kada je majka zlostavljane djece čula šta se desilo, potpuno se psihički slomila. Otišla je u spomenutu bolnicu, gdje je sve vodilo tragičnom kraju.

Potpuno očajna, ona je jastukom ugušila nasmrt svog sinčića, a onda je sebi prerezala vene. Bolničko osoblje ju je, kako javljaju mediji u Austriji, praktično spasilo u posljednji trenutak.

Sada je smještena na Odjeljenje psihijatrije i nije u direktnoj životnoj opasnosti.

Slučaj je šokirao javnost jer je osumnjičeni djed dugo godina radio na visokim pozicijama u državnoj službi.

POVEZANO
Edin A. Ubica iz Heiligenseea 1“A sada ću ubiti tvoju mamu!” EDIN A. UBIO NJEMICU ZA KOJU JE BIO OŽENJEN `ZBOG PAPIRA`