Nepropisno preticanje kolone vozila uzrok je teške nesreće u ponedjeljak u 23.40 sati u Puli, u kojoj su poginule dvije pješakinje, dok je treća teže povrijeđena, potvrdila je u utorak policija u Istri u Hrvatskoj.

Nesreća se dogodila u Ulici 119. brigade, kada je 45-godišnji vozač iz Sv. Nedelje, vozilom BMW švicarskih registracija počeo skretati ulijevo na parkiralište. Pritom je u njegov automobil udario je drugi BMW, njemačkih registracija, kojeg je iz istog smjera vozio 23-godišnjak s područja Vodnjana, a koji je nepropisno pretjiao kolonu vozila.

Nakon sudara, BMW njemačkih registaracija odbio se i udario u tri pješakinje, koje su hodele pločnikom kod ulaza na parkiralište.

Na mjestu nesreće poginula je 49-godišnja žena, dok su druge dvije pješakinje - od  51 i 45 godina zbog teških povreda prevezene u pulsku Opću bolnicu, gdje je 51-godišnja Puljanka pola sata nakon ponoći umrla. Treća pješakinja zadobila je teške tjelesne povrede, a prema informacijama iz pulske bolnice, van je direktne životne opasnosti.