Drago Đenadija (81), čije je tijelo u srijedu oko 11 časova pronađeno ispod traktora u mjestu Međuvođe, opština Kozarska Dubica (BiH), poginuo je veče ranije, kada se ta radna mašina prevrnula dok je poznanicu Slavicu J. (68) vraćao kući, pišu banjalučke "Nezavisne novine".

Zbog ove tragedije muk je zavladao u cijelom selu, gdje stradalog starca opisuju kao pravog domaćina i vrijednog komšiju.

- Tog dana Slavica je radila kod Đenadije. Njegova supruga je teško bolesna i pomagala im je Slavica u prebiranju kukuruza. Kada su završili s poslom, vraćao ju je kući. On je vozio traktor deutz, a Slavica je sjedila na poluprikolici, otkrivaju izvori "Nezavisnih".

Kako dodaju sagovornici, nekoliko momenata prije nego što je Slavica trebalo da siđe sa poluprikolice, Drago je okretao traktor da bi se potom vratio svojoj kući.

- Međutim, sletio je u jarak i prevrnuli su se i traktor i poluprikolica. On je ostao prikliješten ispod traktora, a Slavica se uspjela izvući ispod poluprikolice. Ona ima lomove. Polomljena joj je i ruka. Tako, teško povrijeđena, otišla je kući, objašnjavaju sagovornici banjalučkog lista.

Slavica je potom, kako se doznaje, telefonom zvala Draginu suprugu. Međutim, toj ženi je telefon bio nedostupan. Uspjela je da je dobije tek oko 23.30 i da joj kaže šta se desilo.

Ujutru, pored mjesta gdje je traktor sletio i prevrnuo se, prolazio je jedan mještanin.

"Vidio je tijelo ispod traktora i odmah alarmirao policiju. Policajci su došli na mjesto tragedije, a kasnije su kod kuće pronašli Slavicu, koja uprkos lomu ruke nije ni išla doktoru", ističu sagovornici.

Mještani smatraju da je Drago Đenadija najvjerovatnije stradao zbog neispravnosti traktora.

"Pritom treba na umu imati i njegove godine. Iako su ga godine stigle, uvijek se kretao, radio. Slavica je prijatelj porodice Đenadija. Često im je pomagala. Tog dana su čistili i prebirali kukuruze. Drago ima petoro djece. On je penzioner, a nekad je bio direktor ogranka jedne firme", navode mještani.

POVEZANO
Maričićev traktor TimberjackOVO JE "TRAKTOR SMRTI" KOJI JE UBIO VLASNIKA PILANE: Evo kako se desila tragedija!