Na jugu Filipina krokodil je pojeo dječaka od 10 godina pred njegovom nemoćnom porodicom, nakon što ga je izvukao iz drvenog čamca, javljaju svjetski mediji.

Britanski "The Sun" objavio je da je estuarski krokodil izvukao dječaka koji je sjedio u zadnjem dijelu čamca sa starijim bratom i sestrom.

Dječakov otac je bezuspješno cijele noći tragao za njim. Njegove ostatke kasnije je pronašao ribolovac u obližnjoj močvari.

Estuarski krokodil je najveći reptil na svijetu. Može narasti do šest metara, a teži i do tone.

Naseljava slanu vodu i močvare od istočne obale Indije, preko jugoistočne Azije, do sjeverne Australije. Oni su vrhunski predatori i obično prave zasjede prije nego što utope plijen ili ga pojedu u cjelini.

Rastuća populacija na Filipinima i potražnja za korom biljke mangrov, koja se može ilegalno prodati za korištenje u manufakturi ili za farbanje, sve više dovodi ljude u kontakt s krokodilima, pa je posljednjih godina i sve više napada tih životinja.

POVEZANO
Florida plaža aligator dječakUŽAS NA PLAŽI, PRONAĐENO TIJELO MALIŠANA (2): Roditelji gledali kako njihovog sina odvlači aligator