Aldina Ahmić, predstavnik za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP-a ZDK), potvrdila je za medije da je sinoć iza ponoći u zeničkom naselju Odmut, vatrenim oružjem ubijen D.A. Doznaje se da je u pitanju Amar Dorić, a ubica je Deni Stanišić...

- D.A. je preminuo na licu mjesta od povreda zadobijenih vatrenim oružjem. Lišeno je slobode lice S.D. iz Zenice (26). U toku je kriminalistička obrada nad licem i isto će u toku dana biti predano Tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, izjavila je Ahmić.

Brzom reakcijom policije uhapšen je 26-godišnji S. D.. koji se sumnjiči za izvršenjem tog djela.  Osumnjičeni u toku dana treba biti predan u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona

- Prema dostupnim podacima iz policijskih izvora, Dorić je ubijen ispred zgrade u kojoj je stanovao, u ulici Hamdije Kreševljakovića, u klasičnoj "sačekuši". Nezvanično, on je primjetio počinioca i pokušao mu pobjeći, ali je ipak ustrijeljen hicem iz pištolja - piše Zenicablog, čiji izvori navode da je Dorić preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica od težine povreda.

Odmah nakon što su doznali za zločin, više desetina policajaca i ekipa MUP-a ZDK raspoređeno je u cijelom gradu i trajala je bjesomušna trka sa vremenom u prikupljanju činjenica i dokaza, te potraga za bilo čim što bi moglo identificirati osumnjičenog - navodi isti izvor.

Uviđajem je, inače, rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Tokom dana treba biti obavljena i obdukcija preminule osobe.

FOTO S LICA MJESTA: Policajci tragaju za pištoljem kojim je sinoć Stanišić ubio Dorića!

Policija FBiH noć traka

Nakon sinoćnjeg ubistva Amara Dorića (26), kojeg je ispred zgrade u kojoj živi ubio Deni Stanišić (26), u toku su aktivnosti ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK u koritu rijeke Bosne kod pješačkog mosta, na pronalasku odbačenog oružja, korištenog u izvršenju ubistva.

Podsjetimo, Stanišić, koji se sumnjiči za ovo ubistvo, uhapšen je sinoć, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela.

Na ovaj način, zenička policija još jednom je pokazala spremnost i uspjela za nekoliko sati pronaći i uhapsiti osumnjičenog, iako je do ubistva došlo u kasnim satima i kada nema svjedoka.

Nakon kriminalističke obrade, koja je u toku, osumnjičeni Stanišić treba biti predan u nadležnost Tužilaštva ZDK. Prema nalogu tužioca, treba biti obavljena i obdukcija tijela ubijenog Dorića.