Optužena Kristina Jovković (32) nožem je pokušala da ubode bivšeg momka Aleksandra Mujčinovića mjesec dana prije nego ga je usmrtila. Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu na nastavku suđenja Jovkovićevoj, izjavila Mujčinovićeva prijateljica E.J. koja nije željela da joj se javno spominje ime.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Ubistvo Solunska 4PREOKRET U ISTRAZI UBISTVA U BANJALUCI Policija sada ne vjeruje da se Kristina branila od silovanja?

POVEZANO
Aleksandar MujčinovićPRVA IZJAVA SESTRE BANJALUČANINA KOJEG JE SVIREPO USMRTILA PARTNERKA: "Moj brat ne bi mrava zgazio!"

– S Aleksandrom sam bila bliska prijateljica i jednom prilikom na njemu sam primijetila rane. Pričao mi je da ima ranu i na stomaku i da ga je optužena pokušala ubosti nožem. Još mi je pričao kako ga je optužena napadala i prijetila da će se ubiti, izjavila je u sudu E.J.

Dodala je da joj je Mujčinović u posljednje vrijeme prije ubistva bio u jako lošem stanju i nije imao novaca.

Svjedok E.J. je navela da joj je optužena slala poruke putem aplikacije Viber i žalila se na Mujčinovića.

– Dan prije ubistva mi je pisala da ju je Aleksandar izbacio iz kuće. Njene poruke su bile očajne i mislim da su manipulativnog karaktera kako bih ja prekinula svaku vezu s njim, tvrdi E.J.

Prema njenim navodima, ona je s mobilnog telefona Mujčinovića dobivala poruke i na dan kad je on ubijen.

– Bila sam s njim na dan ubistva u petak od 19 do 20.20 sati. Poslije rastanka smo se čuli preko Vibera. Međutim iza ponoći sam dobila poruku “Što ti ne dođeš kod mene”. Ta poruka je bila čudna i djelovalo mi je kao da je neko drugi pisao jer je bila napisana nepravilno. U subotu sam mu poslala poruku na koju sam dobila odgovor tek u nedjelju ujutro “Odoh u Zenicu, ne brini sve je uredu”, posvjedočila je E.J. i naglasila da joj je i ta poruka bila čudna kao da nije pisana njegovom rukom.

Kristina Jovković privođenje

Aleksandar Mujčinović

Svjedok tužilaštva Borislav Pilipović izjavio je da mu je ubijeni Mujčinović pričao da ga je Jovkovićeva jednom ujela, ali da nije htio prijaviti policiji.

Banjalučko Okružno tužiteljstvo tereti Jovkovićevu da je sa 11 uboda nožem usmrtila Mujčinovića u njegovoj kući u banjalučkoj Solunskoj ulici u noći između 18. i 19.11.2016. prošle godine. Prema optužnici zločin je pokušala da prikrije pa je tijelo ubijenog premjestila u drugu sobu, zamotala u vreću, a zatim sobu zaključala.

Svjedok Borislav Pilipović je dodao kako je Mujčinovića znao 30 godina, te posvjedočio kako je sa njegovog telefona, dan nakon ubistva, dobio odgovor na poruku u vezi sa roštiljem na koji su trebali ići. Na ročištu su svjedočili još neki Mujčinovićevi prijatelji i komšije. Svi su ga opisali kao mirnog, kulturnog i dobrog čovjeka, koji je bio nenasilan i da je volio pomagati ljudima.

Također, ispričali su kako je posljednjih mjeseci prije ubistva, vidno propao, omršavio, te da je bio bez novca, nekada i doslovno gladan, a da je navodno tvrdio, da mu je Jovković “uzela” novac.