Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) u srijedu naveče su lišili slobode dva lica koja se sumnjiče da su izvršila ubistvo Damira Hodovića zvanog Pele (38) na Alipašinom Polju u Sarajevu, doznaje bh. novinska agencija Patria.

Zbog sumnje da su počinili ovo ubistvo privedeni su Fuad Pitić i Ismar Halilović. Iza rešetaka je još jedna osoba zbog sumnje da je pomogla Pitiću i Haliloviću nakon izvršenja krivičnog djela - Nihad Titorić. Privedeni su policiji otkrili gdje su odbacili predmet kojim je izvršeno ubistvo.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Ubistvo Alipašino Polje 01/02/2017cOSUMNJIČENI ZA UBISTVO U SARAJEVU PRED ZLOČIN NA FB NAPISAO: Možda gazim put krvav al' ...

Podsjećamo, policija je sinoć oko 18.30 sati obaviještena da se na Trgu međunarodnog prijateljstva do broja 16 nalazi tijelo muškarca koji ne daje znake života.

Hodovića je neko od prolaznika pronašao kako leži na ulici, te je odmah o tome obavijestio policiju i Hitnu pomoć. Hodović je imao povrede grudnog koša. Iako je Hitna pomoć ubrzo stigla, doktori su samo mogli konstatirati smrt.

Navodno, Pitić je u žrtvu na pločniku pucao iz vatrenog oružja dok je Halilović nožem ubo Hodovića, koji je osoba poznata policiji odranije.

Zvaničnih informacija o motivima ubistva nema, a nezvanično se moglo načuti da je Hodović, navodno, uhapšenima dugovao novac za drogu.

Tokom kriminalističke obrade u policiji, Halilović i Pitić su se branili šutnjom, a predani su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, kao i Titorić. Nakon što ih sasluša postupajući tužilac, treba se odlučiti o daljnjim zakonskim mjerema protiv njih.

Ubistvo Alipašino Polje 01/02/2017 Hodovic

Ubistvo Alipašino Polje 01/02/2017 Hodovic

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Alipašino Polje na Trgu međunarodnog prijateljstva do broja 16 u večernjim časovima u srijedu došlo je do ubistva, a policija je nakon toga izašla na lice mjesta.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) su potvrdili ovu informaciju.

- Na Trgu međunarodnog prijateljstva je pronađeno je tijelo koje nije komunikativno. Za sada nemamo više informacija. Dole su vozila Hitne pomoći i policije. Nakon uviđaja bismo trebali imati više informacija, naveli su sinoć iz Operativnog centra MUP-a KS.

Nezvanično, stradali Damir Hodović zvani Pele, otac je dvoje maloljetne djece.

Ubistvo Alipašino Polje 01/02/2017 Hodovic

(Doznajemo.com/Foto: N1)