Benjamin Arslanagić (20) koji je jučer Nissanom pregazio Vedada Ibrahimovića (21), predan je danas Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS). Podsjetimo, Arslanagić se jučer u Policijskoj stanici Centar odlučio da šuti i ne odgovara na pitanja istražitelja. On nije odranije poznat policiji i nije imao iza sebe sudske presude, za razliku od Ibrahimovića koji je hapšen ranije.

Nezvanično se spominje da su Arslanagić, njegov maloljetni saučesnik i Ibrahimović bili u sukobu odranije.

POVEZANO
Vedad Ibrahimović posmrtnicaU petak u 14:15 na Gradskom groblju Vlakovo ispraćaj momka (21) kojeg je autom ubio vršnjak kod SCC

SCC nesreća 27/03/21b

- Osumnjičeni za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju B.A. i maloljetni kao saizvršilac predati su u nadležnost KTKS. Bit će zadržani 24 sata i u tom roku će postupajuca tužiteljica nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti o daljnjim mjerama - navedeno je iz Tužilaštva KS.

Kako je portal Avaza jučer objavio, Ibrahimović je trčao, a navodno je u ruci imao ciglu. Sklanjajući se od maloljetnika koji je bio s Arslanagićem, udario je u jedan stub, a prema nezvaničnim informacijama tada je Arslanagić naletio na njega vozilom nanijevši mu strahovite povrede. Prestravljeni svjedoci pozvali su policiju i Hitnu pomoć, koja je Ibrahimoviću pružila prvu pomoć, ali je on nedugo potom podlegao povredama u KCUS-u.

POVEZANO
SCC nesreća 27/03/21aNEZAPAMĆEN ZLOČIN U SARAJEVU: Benjamin Arslanagić (20) ubio vršnjaka autom jer mu je "pokupio curu"?

Kako je potvrđeno iz sarajevskog tužilaštva Arslanagić se tereti za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac, a prisustvovali su i vještaci saobraćajne i mašinske struke koji svoje nalaze trebaju dostaviti naknadno.

Brutalni detalji stravičnog ubistva koje se jučer desilo u Sarajevu, blizu "Sarajevo City Centra" (SCC) lede krv u žilama.

SCC nesreća 27/03/21b

Foto: Stravični detalji iz istrage! Maloljetni saučesnik je nasrnuo na Ibrahimovića, a potom ga je Arslanagić pregazio vozilom?

Činjenica da su ubica i ubijeni jako mlade osobe posebno su potresle javnost kao i način izvršenja krivičnog djela. Na mjestu zločina vladali su panika i očaj, jer se ubistvo dogodilo pred mnogo svjedoka.

Iako je uhapšeni Benjamin Arslanagić (20) na licu mjesta priznao da je Nissanom pregazio Vedada Ibrahimovića (21), kako se nezvanično doznaje on se u Policijskoj stanici Centar odlučio da šuti i ne odgovara na pitanja istražitelja.

  POVEZANO
  SCC ubistvo VedadNOVE INFORMACIJE O STRAVIČNOM UBISTVU: Benjamin je zaprijetio Vedadu, "uđi u auto ili ću te zgaziti"

  Ibrahimović je trčao, a navodno je u ruci imao ciglu. Sklanjajući se od maloljetnika udario je u jedan stub, a prema nezvaničnim informacijama tada je Arslanagić naletio na njega vozilom nanijevši mu strahovite povrede. Prestravljeni svjedoci pozvali su policiju i Hitnu pomoć, koja je Ibrahimoviću pružila prvu pomoć, ali je on nedugo potom podlegao povredama u KCUS-u.

  Tog dana s Arslanagićem je u vozilu osim maloljetnika bila i jedna djevojka koja je dala izjavu u policiji. Ibrahimović je navodno udario u stub, a potom je pregažen vozilom.

  Prema informacijama našeg izvora u blizini SCC-a Arslanagić je primjetio Ibrahimovića. Potom je iz vozila istrčao maloljetnik koji je napao Ibrahimovića.

  (Doznajemo.com/Avaz.ba)