Tridesetsedmogodišnji Jakov Jelčić osumnjičen je da je ubio vršnjaka Alenka - Alena Hunjića, taksistu firme "Orange taxi" iz Čapljine.

Zvanično, motivi nisu poznati jer ubica šuti, ali se, po tvrdnjama pojedinaca u Čapljini, Hunjić u pogrešno vrijeme našao na pogrešnom mjestu.

- Svi pričaju o tome da je Alenko smirivao tenzije i to je platio glavom. Tako govore. Neki lik je valjda imao vezu s ubojičinom ženom i došlo je do sukoba. Alenko je pokušao da sukob smiri i, eto, vidite što se dogodilo, izjavio je za "Nezavisne novine" jedan čapljinski taksista.

JELČIĆA TERETE da je taksisti iz pištolja ispalio smrtonosni metak u glavu, i to ispred crkve u centru ovog grada.

Policajci MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona završili su uviđaj na mjestu gdje se, u noći između subote i nedjelje, oko tri sata nakon ponoći, dogodio ovaj stravičan zločin.

Osumnjičenom za ubistvo, kako su potvrdili iz Kantonalnog tužilaštva, zasad je određeno zadržavanje od 24 sata u policijskim prostorijama, gdje su ga ispitivali.

- Tijelo ubijenog prebačeno je na patologiju u Mostaru, gdje treba biti obavljena obdukcija, kao i sva potrebna vještačnja, navel su iz nadležnog tužilaštva, dodavši da je Jelčić nakon pucnja ostao na mjestu zločina i dobrovoljno pozvao policiju.

HUNJIĆEVE RADNE KOLEGE navode da ga pamte kao dobrog, marljivog momka, na kojeg su se u poslu uvijek mogle osloniti.

- Uvijek je na vrijeme dolazio, a u firmi je već tri-četiri godine. Bio je sin jedinac. Oba roditelja su mu preminula. Oca je izgubio prije nekoliko godina, a majka mu je umrla prije oko pola godine. Imala je karcinom, izjavio je za "Nezavisne" jedan radnik "Orange taxija".

Stanovnici Čapljine su u šoku. O Alenku i Jakovu govore sve najbolje. Nikada, napominju, nisu čuli da se neko od njih dvojice problematično ponašao.

Na Fejsbuk stranici "Orange taxija" iz Čapljine objavljeno je da u ovom trenutku ne postoje riječi kojima bi se mogli opisati šok, nevjerica i tuga zbog toga što su radnog kolegu izgubili na ovakav način. Ističu da još misle da je sve ovo ružan san.

- Bio si naš stup, momčina prva liga, ljudina, u poslu profesionalac, kao kolega, radnik i prijatelj za poželjeti... Već nam nedostaješ... Sad više riječi nema dovoljno, suvišne su... Počivaj u miru, pazi na nas od nekud gore, nikad te zaboraviti nećemo: tvoj šef, školska i sve tvoje kolege! Bila nam je čast poznavati te, napisale su mu radne kolege.